Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

Berenika Ovčáčková / POUTO

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
3. 6.9. 7.

17:00

Galerie Kostnice

Výstava v Galerii Kostnice.

dobrovolné vstupné

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Sobota 3. června až neděle 9. července 2023 - Galerie Kostnice

Berenika Ovčáčková / POUTO

vernisáž proběhne v pátek 2. června v 17 hod. ve farské zahradě
Úvodní slovo: Gabriela Nováková

Grafické dílo Bereniky Ovčáčkové přináší neobyčejně různorodé pohledy na spletitost příběhů a situací, které prožíváme, ale i na obecnou lidskou zkušenost. Ve své tvorbě propojuje realitu a fantasknost, vedle vážných témat si pohrává se sarkasmem a s ironií. Bravurně pracuje s barvou, často své grafiky rozvíjí do variantních zpracovávání. V poslední době hojně využívá rastry, zaplňuje jimi plochu a vytváří prostorové plány. 
Výstava „Pouto“, připravená pro prostor Galerie Kostnice se dotýká vztahu mezi matkou, otcem a dítětem, vztahu mezi rodiči a dětmi. Autorka pracuje s tématem vzájemného pouta, které vzniká při narození dítěte a jehož trvání, ať už chceme nebo nechceme, není omezené v prostoru ani v čase. Vystavená díla jsou grafiky, vytvořené převážně v počítači a vytištěné na inkoustové tiskárně.

Berenika Ovčáčková (*1964) studovala na Akademii výtvarných umění v Praze malbu a grafiku u prof. Ladislava Čepeláka a doc. Dalibora Chatrného. Věnovala se technice leptu, později také serigrafii, koláži a malbě, více než 10 let se zabývá počítačovou grafikou. Je členkou Sdružení českých umělců grafiků Hollar. Žije a pracuje v Ostravě.

Ve spolupráci: Římskokatolická farnost Rožnov pod Radhoštěm, Iskérka o.p.s.
Partneři výstavy: Solartec

Otevírací doba: úterý - sobota: 10:00 - 16:00, neděle: 12:00 - 16:00 
Vstupné dobrovolné.