Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

LAKE MALAWI, QAI

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
14. 7.
Pátek

19:00

Brillovka, nádvoří

Koncert známé pop-rockové kapely

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Pátek 14. července 2023 - 19:00 - Brillovka, nádvoří

LAKE MALAWI, QAI

~ děti do 12 let v doprovodu dospělé osoby mají vstup zdarma
~ část areálu bude vyhrazena na sezení, přivezeme 100 židlí
~ vstup do areálu od 18:30
~ QAI začnou v 19:00
~ LAKE MALAWI po nich, čili kolem 20:15

Lake Malawi je indie-popová kapela, která funguje od roku 2013. Albert Černý a Jeroným Šubrt. To je momentálně celé osazenstvo kapely. Na koncertech jim sekundují Matyáš Vorda, Lukáš Chromek, Honza Uvira a případně ještě Pavel Plašil a David Kandler. Nyní jim po dlouhých pěti letech vyšla teprve druhá deska "The Great Video Game Crush". Stejně jako v předchozí kapele, Charlie Straight, píše Albert Černý většinu hudby a textů.

Za svoje skladby obdržel Albert několik Cen Anděl, Zlatého Slavíka i cenu MTV. Za více než 6 let existence stihla kapela odehrát skoro 400 vystoupení nejen po ČR, ale po celé Evropě. Za jeden z největších úspěchů lze považovat 11. místo ve finále soutěže Eurovision Song Contest 2019 v Tel-Avivu s písní Friend Of A Friend.

S debutovým albem “Surrounded By Light” čekali až do roku 2017. Deska byla kritiky velmi pozitivně hodnocena a obsahuje singly “Paris”, Surrounded By Light, Bottom Of The Jungle nebo In The City (Prague). Koncem roku 2022 vydali novou desku "The Great Video Game Crush", v rezenci na musicserveru o ní napsali: „Jen co nahrávka, produkovaná mimo jiné i finskými Los Rollos, začne, okamžitě si vás omotá. Že je to dílo české skupiny, už na rozdíl třeba od posledních MYDY nepoznáte. A jeho první půlka je skvělá. Instantní hitovky fungují na první dobrou, mají výborné refrény, fajn texty i světově znějící produkci, kterou se u nás prezentuje stále spíše hrstka scény - Lenny a Mikolasem Josefem počínaje a Benem Cristovao a pár dalšími víceméně konče. A to sólo na saxofon v "Joanne" je skvělé a určitě byste ho u takové kapely nečekali. Mimochodem, nenatočil ho nikdo menší než John Waugh, který hraje s The 1975. Potud skvělá práce. Zdánlivě zbývá jediné - dostat to k lidem.“ A o to se pokusíme i tímto koncertem. Kvalitního českého popu není moc, tak Albertovi a jeho spoluhráčům zkusme dát šanci.

Jako předkapela se představí QAI, třinecká alternativní indie kapela s prvky popu.

Vstupné na sezení nebo stání: předprodej 250 Kč, v den akce a na místě 300 Kč. Předprodej od 23. 5. v Téčku, TIC nebo online.