Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

ZRUŠENO - Petra Börnerová trio (CZ/SK)

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
16. 7.
Neděle

18:00

hudební altán

zrušeno

dobrovolné vstupné

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázek

Neděle 16. července 2023 - 18:00 - hudební altán

ZRUŠENO - Petra Börnerová trio (CZ/SK)

Petra Börnerová - akordeon, zpěv
Tomáš Bobrovniczký - akustická a rezofonická kytara, zpěv
Tomáš Bobrovniczký junior - bicí

Petra Börnerová trio/ band je projekt české zpěvačky Petry Börnerové, slovenského hudebníka Tomáše Bobrovniczkého a jejich 13ti letého syna Tomáše, který hraje na bicí nástroje. Repertoár tria je postavený na převzatých i vlastních folk-bluesových písničkách. Skupinu je možné vidět v klubech, kavárnách ale i na festivalech. Na rozdíl od ortodoxně bluesové minulosti se dnes zpěvačka Petra Börnerová nechává inspirovat též folkovými, jazzovými a rockovými podněty. Výsledkem je kultivované z jazz - blues vycházející písničkářství na špičkové instrumentální úrovni.  Petra Börnerová trio / band má za sebou stovky vystoupení nejen v ČR, ale i v zahraničí.
Tomáš Bobrovniczký získal ocenění Bluesman roka 2012, které udělila Slovenská bluesová společnost. Hrál a spolupracoval s umělci a kapelami jako Steve Clayton & the Wild Bluesmen, Kenny Neal, Eddie Martin band, Gwyn Asthon, Hans Theessink, Louisiana Red, Chris Duarte, Bob Margolin, EB Davis, Bluesweiser, ZVA 12-28 band, Stan the Man, Luboš Andršt, Roman Pokorný, ...
Petra Börnerová a Tomáš Bobrovniczký získali v roce 2017 ocenění v anketě portálu bluesmusic.cz v kategorii “Osobnost české bluesové scény v roce 2016”. Petra Börnerová trio získalo v roce 2018 ocenění v anketě portálu bluesmusic.cz v kategorii “Osobnost české bluesové scény v roce 2017 ”, stejně tak i v roce 2018. Petra Börnerová trio se stalo v roce 2022 vítězem „Czech Blues Challenge  2022“.
 V roce 2017 a 2018 s formací příležitostně hostoval i slovenský baskytarista Fedor Frešo (Collegium Musicum, Fermata, Pavol Hammel,...), s kterým nahráli i CD „Live 2018“. Od roku  2021 s kapelou spolupracuje český baskytarista Jakub Fojtík.

Koncert se koná za podpory Nadace SYNOT.

V případě nepříznivého počasí proběhne koncert v prostoru zastřešené arkády Společenského domu.
Vstupné dobrovolné.