Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

CIRK LA PUTYKA / BOOM vol. 2

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
4. 8.
Pátek

17:00

Brillovka, nádvoří

Umělci z Cirku La Putyka a kyjevské cirkusové a divadelní akademie.

nákupní košík

vyprodáno

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Pátek 4. srpna 2023 - 17:00 - Brillovka, nádvoří
areál je otevřen pro veřejnost od 16:00

CIRK LA PUTYKA / BOOM vol. 2

Vzhledem k tomu, že nám předpověď počasí přeje, zůstáváme na původním místě a představení se uskuteční v Brillovce. Začneme v plánovaných 17 hodin, vstup do areálu bude možný od 16 hodin. Máme zcela vyprodáno, takže pokud se chcete vyhnout frontám u vstupu nebo delšímu hledání parkovacích míst dorazte dříve. V areálu bude několik možností dát si něco dobrého k pití… Otevřena bude kavárna, terasa Brillovky a také malý bufet s občerstvením přímo u hlediště.
S tím, že je přestavení zcela vyprodáno se pojí ještě jedna důležitá informace. Na místě nebudou k dostání žádné vstupenky. Kapacita místa konání se zcela vyčerpána.

Generace Z. Head down generace. Young blood. Jaké mají hodnoty a sny? Žijí opravdu izolovaně s mobilními telefony v rukou a sluchátky v uších? Prostřednictvím vrcholného cirkusu vám poví svůj příběh. Budou hrát o svobodě a o všem, co se nás dotýká a co máme společného. Pojďte za(žít) ten neskutečný příval energie mladé generace, kterou spojily válka a cirkus.
Na jevišti se setkají umělci z Cirku La Putyka a kyjevské cirkusové a divadelní akademie. Uvidíte strhující párovou akrobacii, cyr wheel, šály, kruhy, čínskou tyč, žonglování a také klauny, break dance, street dance nebo současný tanec. To vše za doprovodu uhrančivé živé elektronické hudby. Prostřednictvím cirkusového umění vám nabídnou svůj pohled na život, který se může stát inspirací pro nás všechny.

Cirk La Putyka je divadelní společnost se sídlem v Praze, která se profesionálně věnuje žánru nového cirkusu. Tvoří ji více než stovka herců, tanečníků, akrobatů, hudebníků, produkčních, techniků, lékařů, maskérů a dalších profesionálů.

Společnost založili dva bratři Rostislav Novák mladší a Vítek Novák po nečekaném úspěchu jejich debutové inscenace La Putyka v roce 2009.  Za 13 let své existence vytvořil Cirk La Putyka více než 30 projektů, spolupracoval s více než 300 lidmi 25 národností, odehrál přes 2000 vystoupení a navštívil 21 zemí celého světa.  Postupem času si soubor vytvořil vlastní novocirkusově-divadelní styl. Jeho tvorba je multižánrová a multikulturní. Cílem projektů Cirku La Putyka je vytvářet jedinečná, osobitá díla a zároveň boří předsudky a předem vytvořené hranice.  

Světová premiéra představení BOOM vol. 2 sklidila v srpnu 2022 nadšené ohlasy diváků i médií na Fringe festivalu v Edinburghu. 
„Upřímné a velmi osobní představení.” - The List
„Výjimečná ukázka tance, akrobacie a cirkusových dovedností v doprovodu mrazivé hudby, která ohromí celou rodinu.” - Deadline News
„Strhující cirkus, který oslavuje věci, které máme společné.”  - The Wee Review
„Inscenace odhaluje krásu zrozenou z válečné zkázy.” - The National
Hlavním motivem scénografie je obraz od Jasona Craigheada „Distance to Love“. Dále jsou použita díla od Scotta Cawthona, Floriana Pichona, Iana Moorea, Mirka Kamana a Fritze Freunda. 

VYPRODÁNO