Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

Podnikatelka nebo Popelka?

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
24. 10.
Úterý

17:00

Villa Rosenaw

Příběhy úspěšných podnikatelek v toku času.

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Úterý 24. října 2023 - 17:00 - Villa Rosenaw

Podnikatelka nebo Popelka?

Příběhy úspěšných podnikatelek v toku času

Dějiny podnikání znají řadu příkladů žen podnikatelek, které se staly průkopnicemi v různých odvětvích i přes množství tehdejších společenských předsudků či restrikcí.
O tom, jak podnikatelky s obdivuhodným odhodláním přišly na trh s produkty, které byly ve správný čas a na správném místě a přinesly řadu inovací, si bude povídat Kateřina HaringProf. PhDr. Janou Geršlovou, CSc.
Přijďte si poslechnout příběhy žen, kterým se podařilo zbořit mnohá tabu své doby (jako např. Marie Tussaud, Margarete Steiff, Melitta Bentz, Beate Uhse nebo Ruth Handler) a zrušit mnoho konvencí.

Prof. PhDr. Jana Geršlová, CSc. vystudovala historii a germanistiku na Univerzitě Palackého v Olomouci, věnovala se hospodářským dějinám ve Slezském ústavu Akademie věd. Odborně se věnuje hospodářským dějinám 19. a 20. století, zejména vývoji podnikání, profilům firem i podnikatelů, podnikatelské etice, otázkám žen v podnikání. Jako hostující profesorka byla na univerzitách v Drážďanech, Vídni, Kolíně nad Rýnem, Bonnu. Přednáší na Katedře ekonomie a hospodářské politiky a je členkou Vědecké rady a Rady pro vnitřní hodnocení Vysoké školy PRIGO v Havířově.

Kateřina Haring je podnikatelka, viceprezidentka pro Evropu celosvětové asociace  podnikatelek a manažerek FCEM (Femmes Chefs D´Entreprises Mondiales), od roku 2016 do dubna 2022 byla prezidentkou ČMAPM (Českomoravské asociace podnikatelek a manažerek), nyní je její čestnou prezidentkou. Je ambasadorkou světového dne podnikání žen a kampaně Choose Women.  Forbes žebříček ji řadí na 185.místo nejvlivnějších žen Česka. Je majitelkou společnosti Dynamic Group, která zrealizovala stovky projektů na 5-ti kontinentech a stala se leadrem v oboru výstav a veletrhů v segmentu leteckého a zbrojního průmyslu v ČR. Na INFO.CZ má podcast Podnikatelka, kde představuje příběhy inspirativních žen v byznysu.

Po skončení autogramiáda a možnost zakoupit knihu Podnikatelka nebo Popelka?

Vstupné: 150 Kč. Předprodej od 26. 9. 2023 v sídle Téčka, TIC nebo online na www.tka.cz.
Akce se koná za podpory FINEST INVEST a.s.