Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

Rožnov mě baví

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
21. 6.22. 6.

10:00

městský park

Dny města Rožnov pod Radhoštěm

bez vstupného

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Pátek 21. a sobota 22. června 2024 - městský park

Rožnov mě baví

Také letos se můžete těšit na dny města s názvem Rožnov mě baví. Dvoudenní akce proběhne v pátek a sobotu 21. a 22. června v okolí Společenského domu. 

V pátek odpoledne zveme všechny občany Rožnova k sousedskému stolu na Lázeňské ulici. Přineste něco vlastního na ochutnání, zapojte se do soutěže o nejchutnější frgál a poseďte se svými přáteli a známými u nejdelšího stolu v historii Rožnova. Pro ty, kteří se aktivně zapojí máme připraveny za odměnu vstupenky na Svatojánský večer, který začíná ve 21 hod. v Amfiteátru Na Stráni. Lázeňská ulice v podvečer ožije tancem. Čeká nás taneční soutěž, workshop a taneční zábava v Robe Show Trucku, vše pod taktovkou Eriky Ruthar Černé.

V sobotu bude městský park po celý den plný koncertů, zábavy a výborného jídla a pití. Na podiu se představí Beskydský orchestr pod vedením Zdeňka Valy a pěvecký sbor Rosénka, zatančí Line Dance a Heart2Beat/SB. V podvečer vystoupí populární Hradišťan s kapelníkem Jiřím Pavlicou a domácí Mňága a Žďorp. Bude toho k vidění a slyšení mnohem víc. Po celý den budou k dispozici aktivity a hry nejen pro děti, o které se postará středisko volného času, městská policie, fotbalový klub FC Rožnov, Spolek rožnovských žen a Autoklub ČR Rožnov.

Nenechte si ujít dny, kdy vás bude bavit vaše město!

PROGRAM:
pátek 21. června
Moderuje Ondřej Dvořák
 
16:30 – 19:30
Sousedský stůl (Lázeňská ulice)
Sousedský stůl je setkání Rožnovanů a jejich přátel u nejdelšího stolu v historii města, který bude procházet celou Lázeňskou ulicí. Tato společenská akce je založena na vzájemném pohoštění mezi příchozími, strávení pohodového odpoledne se svými přáteli a navazování nových známostí. Přineste něco z vlastní kuchyně na ochutnání a poseďte se svými přáteli a známými. Ti odvážnější z vás se mohou zapojit do soutěže o nejchutnější frgál. O dobrou zábavu se bude starat moderátor Ondřej Dvořák, vedení města bude rozdávat dobroty na grilu a můžete si také zazpívat jak s kytarou, tak s cimbálovou muzikou. Pro ty, kteří se aktivně zapojí, máme připraveny za odměnu vstupenky na Svatojánský večer, který začíná ve 21 hod. v Amfiteátru Na Stráni. V případě deště se akce přesouvá do Společenského domu.
 
17:00 – 18:00
Gril vedení města (Lázeňská ulice)
Vedení města bude grilovat a pohostí vás lahůdkami, které budou osobně připravovat na Lázeňské ulici. Současně budou vybírat příspěvky na neziskové organizace v Rožnově pod Radhoštěm.
 
18:00– 18:15
Slavnostní odhalení názvu Lázeňská ulice
Lázeňský život v Rožnově pod Radhoštěm od letošního roku připomíná také název ulice mezi Společenským domem a základní uměleckou školou. V pátek společně odhalíme ceduli s jejím novým názvem.
 
18:30– 18:45
Vyhlášení vítězů soutěže o nejchutnější frgál (Lázeňská ulice)
V rámci sousedského stolu proběhne také soutěž o nejchutnější valašský vdolek neboli frgál. Vzorky do soutěže o velikosti minimálně ¼ koláče se budou přijímat od 17:00 do 18:00 hod., poté zasedne odborná porota, která bude ochutnávat. Následně vyhlásíme vítěze a předáme ceny.
 
19:00 – 21:30
Taneční battle (Lázeňská ulice Robe Black Box)
Přijďte si zasoutěžit či se podívat na taneční battle. Uvidíte tanečníky soutěžit proti sobě v různých věkových kategoriích, a to jako 1VS1, 2VS2. Těšit se můžete na různé taneční styly street dance. Přihlášení a bližší info na mail heart2beat@email.cz.
 
21:30 – 22:00
Taneční worshop s Ersi (Lázeňská ulice Robe Black Box)
Zastav se vyzkoušet si lekci Hip-Hopu s naší lektorkou, zakladatelkou taneční skupiny H2BSB ze Střediska volného času Rožnov pod Radhoštěm. Workshop je určen pro všechny věkové kategorie, Atmosféra bude skvělá. 
 
22:00– 24:00
Taneční párty (Lázeňská ulice Robe Black Box)
Hurá! Konečně si užijeme párty pod hvězdami s hvězdami, tak si piš datum a uvidíme se tam. Nebude chybět ani vystoupení tanečníků H2BSB a hostů. Těšíme se na všechny. Taneční párty bude probíhat v Robe Black Boxu, takže světelná show bude na světové úrovni.
 
sobota 22. června
Moderuje Zbyněk Terner
 
9:00 – 11:00
Deskohraní (městská knihovna)
V přednáškovém sále knihovny budou připraveny deskové a společenské hry, které si budou moci malí i velcí fandové deskových her zahrát pod vedením Terezy Šmajclové. Knihovna pořádá Deskohraní pravidelně ve čtvrtečních odpoledních, v rámci Dnů města Rožnova máte možnost vyzkoušet si zahrát v sobotním dopoledni. A kromě deskových her, si můžete také dát kafe, nebo půjčit knihu, knihovna má standardně otevřeno.
 
10:30 – 11:30
Katka & Jazzbanda  (hlavní podium v parku)
11:45 – 12:30
Malba (hudební altán)
Malba, to je valašská písničkářka Barbora Maléřová. Někdy sama s kytarou, ale častěji s Patrikem a jeho cajonem. A brzy také s celou kapelou... Hrají a hrát budou vlastní písně na pomezí folku a popu.
 
13:00 – 13:30
Rosénka (hlavní podium v parku)
Smíšený pěvecký sbor působící při Klubu seniorů Rožnov pod Radhoštěm. Sbor se účastní nejrůznějších akcí v regionu. Dlouhodobě působí pod vedením Marie Grygarové.
 
13:30 – 14:00
Line Dance a Podskaláček (hlavní podium v parku)
Již od roku 1970 působí v Rožnově pod Radhoštěm valašský dětský soubor písní a tanců Podskaláček. Za více než 50 let činnosti souboru prošlo jeho řadami okolo 2000 zpěváků a tanečníků. Z mnohých z nich se stali výborní muzikanti, sóloví tanečníci dospělých souborů, vedoucí tanečních skupin souborů a zakladateli souborů nových.
Line dance je velmi příjemný taneční směr pro každého v každém věku, ke kterému nepotřebujete partnera. Tancuje se v řadách, každý tanec se skládá z přesně stanovených tanečních kroků, které se za sebou opakují v určitých sekvencích. 
 
14:00 – 14:30
Swingová tančírna (arkáda společenského domu)
Standardní tance říkají "Mám noblesu". Latinskoamerické "Jsem sexy". Swing říká "Bavím se". „Swing je pro mě taneční esencí radosti a hravosti,“ říká Robert Sítko z Valmez swing, kteří se předsatví dvakrát se svou tančírnou na arkádě Společenského domu. 
 
14:40 – 15:00
Heart2Beat/SB (hlavní podium v parku)
Taneční skupina, která se zabývá tanečním stylem streetdance, do kterého se řadí mnoho forem tance např. Hip-Hop, House, Dancehall, Wacking, Vogue, Krump…, ve kterých si nacházíme stále vetší oblibu. Mezi členy TS Heart2Beat a Static breakers patří holky a kluci v širokém věkovém rozmezí. Věkové kategorie jsou již od 4 až do 60 let. 
 
15:30 – 16:30
Rákosníček a hvězdy (hlavní podium v parku)
Za mlhou hustou tak, že by se dala krájet je rybníček Brčálník. Na první pohled vám může připadat docela obyčejný, ale už na ten druhý zjistíte, že se v něm dějí podivuhodné věci. Bydlí tam totiž Rákosníček. Roztomilý zelený skřítek sršící nápady. Vyražte s námi do jeho světa, plného hravosti, humoru a písniček, vyražte s námi za Rákosníčkem.
Režie: Janka Ryšánek Schmiedtová, scéna a kostýmy: Kateřina Höferová, hudba: Matěj Koupa.
 
16:30 – 17:00
Swingová tančírna (arkáda společenského domu)
Standardní tance říkají "Mám noblesu". Latinskoamerické "Jsem sexy". Swing říká "Bavím se". „Swing je pro mě taneční esencí radosti a hravosti,“ říká Robert Sítko z Valmez swing, kteří se předsatví dvakrát se svou tančírnou na arkádě Společenského domu. 
 
17:00 – 17:45
Patt Berry Trio (hudební altán)
Patt Berry je muzikant a busker z Valašska, známý svou dynamikou, bluesovým feelingem, netradičním hlasem a buskingem na cestách. Klidná hudba, často ozvláštněna looperem, vás brzy vtáhne do jiné reality. Nyní nově v triu se zpěvačkou a pianistkou Amálií Hrůzovou a baskytaristou Martinem Žákem.
V roce 2018 vydal první sólové, akustické a minimalistické demo album Between the Hills a poté účinkoval na festivalech Fm City fest, Buskers fest, Světlo Valmez, Colours of Ostrava či na srbském festivalu Floating Man. Buskoval v ulicích Anglie, Nizozemí, Španělska, Portugalska či Itálie. 
 
18:00 – 19:15
Hradišťan (hlavní podium v parku)
Jiří Pavlica & Hradišťan je ojedinělé hudební seskupení s vysokou uměleckou i interpretační úrovní, nezvykle širokým žánrovým záběrem a netradičním repertoárem, jehož silným inspiračním zdrojem byla zejména v počátcích jeho existence  lidová tradice. 
Od roku 1978 je uměleckým vedoucím Hradišťanu tvůrčí osobnost - houslista a hudební skladatel Jiří Pavlica, pod jehož vedením se dramaturgie začala postupně transformovat do širších souvislostí historických, geografických, ale i společenských. Vzrůstaly také interpretační nároky na členy souboru. Postupně se začala významně prosazovat autorská tvorba Jiřího Pavlici, která zcela převládá v posledních projektech.
Dnes je Hradišťan (v širší podobě i s tanečním souborem) profesionálním tělesem, které programově pracuje zejména s odkazem lidové tradice a jejím filozofickým přesahem. Překračuje hranice hudebních žánrů a spolupracuje s osobnostmi různých kultur celého světa. Je častým hostem, domácích i zahraničních festivalů tradiční, alternativní, ale i vážné hudby. Hradišťan spolupracuje s rozhlasem, televizí a filmem, koncertoval na 4 kontinentech, natočil více než 30 stěžejních zvukových nosičů (viz. Diskografie) a na mnoha dalších spolupracoval. Mezi kmenové sólisty patří Alice Holubová, Jiří Pavlica a David Burda.
Způsob práce, dramaturgie a umělecká úroveň řadí Hradišťan k originálním a nezaměnitelným tělesům české i mezinárodní hudební scény. 
 
19:30 – 20:30
Crown the Vibe (hudební altán)
Crown the Vibe je indie pop/rocková kapela ze Vsetína zabývající se autorskou hudební tvorbou. 
 
21:00 – 22:15
Mňága a Ždorp (hlavní podium v parku)
Mňága a Žďorp je česká rocková hudební skupina pocházející z Valašského Meziříčí (přesněji odtud pochází zakládající jádro skupiny). Formovala se již od roku 1983. Často se měnilo složení kapely. Zpočátku vystupovala pod názvem Slepé střevo, členové Mňágy současně působili i v jiných kapelách (Velký plytkoš, Happyend). Tyto kapely však zanikají a od roku 1987 se již hovoří jen o skupině Mňága a Žďorp.
Do povědomí se dostala především hitem „Hodinový hotel“, který je první skladbou na debutovém albu skupiny, nazvaném příhodně Made in Valmez (1991). Poslední, již čtrnácté řadové album, vyšlo 7. října 2019 a jmenuje se Třecí plochy.
Frontman skupiny Petr Fiala navíc vytvořil samostatná alba Nečum a tleskej! (1994) a Je čas (2005).
Zvláštně znějící slova tvořící název skupiny, mňága a žďorp, pocházejí ze slezského dialektu a znamenají „bláto“ a „staré krámy“. Mňága a Žďorp patří mezi nejvýraznější hudební kapely české porevoluční éry. 
 
22:30 – 24:00
DJ Gadjo CZ (hlavní podium v parku)
Dj Gadjo cz je známý především z Radio 1 vysílání world music session Všechny Hudby Světa. V minulosti zazářil na koncertních pódiích s Parov Stelar, Manu Chao, Caravan Palace, Salif Keita, Goran Bregovič nebo Dubioza Kolektiv. Často vystupoval jako Dj Mackie Messer kdy pořádal velké swingové plavby na lodi bratří Formanů nebo tančírny na pražské Kampě pod střechou Werichovy vily. ,,Žánrová drzost a hudba s duší " : napsal před pár lety o jeho vystoupení slovenský hudební festival POHODA.  V rámci letošního letního turné Sunny Road 2024 se znovu zastaví v Berlíně, v Londýně nebo v Budapeští. Gadjovské festivalové vystoupení doprovodí dvojice skvěle jamujících hudebníků: hráč na saxofon Petr Janda a český afrobubeník Papis Nyass. Jejich společný tanečně karnevalový jam je věnovaný žánrům Latin Jazz, Afrobeat, Balkan Beats nebo Swing & Bass.Krása střídá nádheru. Čistá radost ze života. 
 
Atrakce a zábava pro děti i dospělé:
Valašská lékárna 
Fotokoutek
Skákací hrad
Lanové překážky
Dílnička pro děti
Hry pro děti i dospělé
Malování na obličej
Bumper ball
Discgolf
Taktická střelnice
Lanová dráha
Fotbalová aréna
Výstava historických vozidel
Videokout 360
Show Truck Robe
 
Akce se koná za podpory nadace Synot. Partnerem akce jsou Robe a onsemi.
Bohatá nabídka občerstvení.
Bez vstupného.