Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

33 let kultury v Rožnově pod Radhoštěm pod taktovkou T klubu

33 let kultury v Rožnově pod Radhoštěm pod taktovkou T klubu – kulturní agentury

Na chodbách radnice v Rožnově pod Radhoštěm je od začátku října k vidění nepřeberné množství exponátů mapujících kulturní dění ve městě za posledních více než třicet let. Na padesáti výstavních panelech najdete autentické dokumenty, propagační materiály a v neposlední řadě dnes již historické fotografie.

„Věřím, že si návštěvníci udělají alespoň malý obrázek o činnosti kulturní agentury a pamětníci zavzpomínají co vše za ty roky s námi v Rožnově prožili. Ráda bych na výstavu pozvala ty, kteří T klub před 33 lety zakládali, v průběhu let zde účinkovali, vystavovali, pomáhali organizovat akce, měli tam svatbu nebo maturitní večírek.“ Dodává autorka výstavy a bývalá ředitelka T klubu Lenka Vičarová.

Výstava tematicky připomíná, čím vším se kulturní agentura v průběhu let zabývala. Kromě pořádání celého spektra kulturních akcí vydával T klub čtrnáct let dvoutýdeník Spektrum Rožnovska, spolupracoval s Valašským královstvím na projektu Putování s valašským pasem, po řadu let měl v pronájmu velký sál Společenského domu, provozoval skatepark a do dnes provozuje kino Panorama. Větší prostor na výstavě je věnován ohlédnutí za třiceti ročníky multižánrového festivalu Valašské folkrockování.

 „Jsem překvapen, kdo všechno již v Rožnově vystupoval. Ze slavných jmen mi zde chybí snad jen Karel Gott. Paní Lenka Vičarová si dala na přípravě expozice opravdu záležet, jsem rád, že má možnost tímto způsobem připomenout svou dlouholetou práci pro obyvatele Rožnova. Je také zajímavé poznávat přátele a známé na snímcích starých řadu let.“ komentuje výstavu ředitel TKA Jakub Sobotka

Výstava je volně přístupná v Galerii Na Radnici v budově MěÚ na Masarykově náměstí od 3. října 2019 do 6. ledna 2020 vždy v pondělí a středu 8-17 hodin, úterý, čtvrtek a pátek 8-14 hodin. Slavnostní derniéra, na kterou jste všichni zváni, se uskuteční v pondělí 6. ledna 2020 v 17.00 hodin.

Popisky fotografií:

Vila na Zemědělské ulici, ve které měl T klub sídlo od svého založení do března 2019.

Pořadatelský tým T klubu na prozatím posledním Retroplese v roce 2017.

Valašské folkrockování, 29. ročník v roce 2018.

Valašské folkování, 2. ročník v roce 1991.

Koláž z plakátu – pořádané akce a budova T klubu.