Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Khoiba zahájila turné k nové desce v Rožnově pod Radhoštěm

Khoiba zahájila turné k nové desce v Rožnově pod Radhoštěm

V pátek 5. 4. vystoupila KHOIBA v Rožnově pod Radhoštěm na zahajovacím koncertě svého turné, které se váže k vydání třetí, bezejmenné desky na vydavatelství Minority records.

Nervozita, která oprávněně předcházela premiéře nového koncertního programu této kultovní skupiny, opadla s prvními tóny uskupení Čáry Života, kteří elektronicko-alternativnímu duu na celém turné k právě vydanému albu předskakují. První zastávka připadla na rožnovský klub Vrátnice, plusy a mínusy takové pozice byly v souladu a Jan Boroš, protagonista "Čar" všechny vážicí cestu, dobře naladil.

Po přestávce už diváky do sálu pozvaly ostré sonické kytarové zvuky Filipa Míška, plynule přecházející v první skladbu "Stf", ve které se naplno rozeznělo, čím je současná Khoiba specifická. Esence jemnosti a promyšleného zvuku je podpořena unikátním hlasem Emy Brabcové, která je podobně jako jiné "velké" zpěvačky nezaměnitelná a těžko si lze kapelu představit s někým jiným. Posluchači propluli skladbami How The Eye, In a Loft, Log a dalšími, které se objevují na novém albu.

Dva roky po ohlášeném návratu kapely se vše podařilo zrealizovat. „Udělali jsme takového neučesaného hlavonožce. Jdi dolů pod těch osm roztažených nohou, vzdej se svého strachu a rozžehni okolo sebe oheň. Předem neplánované cesty mají svůj půvab, zvláště ty nepodmíněné návratem.“ vzkazuje Ema Brabcová posluchačům.  

„Muselo se to nějak naplánovat. Ale dál už tomu zas necháme volný průběh. A necháme se překvapit.“ Dodává Filip Míšek k plánovanému turné.

My se taky nechme překvapit, kam to dotáhnou. Turné pokračuje v dalších českých a slovenských městech a hudebním fajnšmejkrům by nemělo uniknout. Takový zážitek jen tak za rohem nepořídíte. To několikaleté čekání se opravdu vyplatilo.

Martin Valášek  733 610 600, dramaturg a manažer klubu Vrátnice, Rožnov pod Radhoštěm.

Ema Brabcová 774 714 226, Khioba

Foto: Jakub Sobotka

Khoiba: http://www.khoiba.org/