Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

První ročník Oupn Ér festivalu se vydařil

Rožnov roztančila Jana Kirschner, Zrní i Poetika. První ročník Oupn Ér festivalu se vydařil

Rožnov p. Radh. – Rožnov má za sebou první ročník festivalu pod širým nebem Oupn Ér. Bohatá hudební nabídka vylákala v sobotu 29. června ze stínu domova 750 návštěvníků, kteří si přišli na prosluněnou louku městského koupaliště užít koncert charismatické Jany Kirschner, energickou Poetiku, živelnou kapelu s osobitými texty Zrní i poetickou Beatu Bocek.

Na rožnovském koupališti panovala v sobotu pohodová atmosféra a krásné letní počasí. Nejmenší účastníci si užívali zábavu s Montessori Klubkem, zhlédli loutkové divadelní představení O dráčkovi, který se všeho bál a obveselovali své blízké nádherně pomalovanými obličeji. Na prvním ročníku akce pořádané pod záštitou města Rožnov pod Radhoštěm – Oupn Ér – si všichni užívali hudební produkci a setkání se známými a přáteli.

„Jsem rád, že organizačně jsme první ročník festivalu zvládli na jedničku. Čeká nás ale ještě hodně práce, než se festival prosadí a najde své širší publikum. Chtěli bychom vytvořit tradici pohodové akce – žádný megalomanský festival, ale právě rodinný pro setkávání obyvatel Rožnova a okolí,“ shrnul ředitel pořádající agentury TKA Jakub Sobotka.

Oupn Ér vsadil na rozmanitý výběr muzikantů a hudebních stylů, aby si každý návštěvník přišel na to svoje. Koncert pod širým nebem zahájila komorním vystoupením Beata Bocek. S kytarou, akordeonem a flétnou pozvala posluchače do svého intimního světa. Následovala hvězda festivalu Jana Kirschner, která rozdávala úsměvy do publika. Zazněly její největší hity i meditativní skladby z alba Moruša biela a Moruša čierna. Z tempa ji nevyvedl ani výpadek mikrofonu v jedné písni, kterou společně s publikem dokončila a capella. Potvrdila, že je právem nazývána královnou slovenského popu a svým přirozeným projevem přesvědčila škarohlídy, že není taková, jak se jí snaží prezentovat český bulvár.

Poté jako uragán vtrhla na podium kapela Poetika, která byla mimo jiné nominována na Objev roku v anketě Český slavík. Již při první skladbě roztančila publikum, vystoupení nabíralo na obrátkách a vyvrcholilo dvěma přídavky, ve kterých zazněly největší hity kapely. Velké finále patřilo skupině Zrní, jejich neotřelým textům a melodiím. Jejich frontman Honza Unger uzavřel večer slovy „Byli jste vynikající až do konce, děkujeme!“ S tím lze jedině souhlasit a jedním dechem dodat – díky za účast, přízeň a těšíme se na další ročník!