Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Tomáš Kočko a ORCHESTR pokřtil v Rožnově p/R znovunatočené..

Tomáš Kočko a ORCHESTR pokřtil v Rožnově p/R znovunatočené album Sadné zrno.

Ve čtvrtek 28. března se uskutečnila v kině Panorama v Rožnově pod Radhoštěm slavnostní událost a to křest znovunatočeného alba Sadné zrno. Kmotry křtu byli Lenka Vičarová, která byla u zrodu prvního vydání CD spojeného s vydání básnické sbírky Horní chlapci a Jiří Jurečka, který sbírku Horní chlapci připravil edičně a napsal životopis pana Nezdařila. Nové desce se bude určitě dařit, protože byla pokřtěná kvalitním kalvádosem z jabloňového sadu Ladislava Nezdařila. Ten ostatně hned po křtu ochutnali i posluchači.

Album Sadné zrno bylo druhou deskou obsahující zhudebněnou poezii Ladislava Nezdařila, se kterým se Tomáš coby student JAMU seznámil díky Petru Ulrychovi. Ten také navrhl, aby Tomáš Nezdařilovy básně zhudebnil. Před dvaceti léty tedy Tomáš Kočko & ORCHESTR vydali své debutové album Horní chlapci. Ladislav Nezdařil však ve stejném období nečekaně odešel. „Věděl, že album připravujeme, těšil se na něj a… nestihli jsme to,“ zavzpomínal Tomáš Kočko na včerejším koncertě. 

Původní CD Sadné zrno nebylo určeno k prodeji, stalo se součástí čtvrtého vydání básnické sbírky Horní chlapci. A v současnosti je tento komplet téměř vyprodán. “Přišlo mi škoda, že ta deska už není a nemůže být. Původní master už je po těch letech někde v propadlišti dějin a s ním i tisková data bookletu…“ objasňuje Kočko a zakončuje: „Tož jsme si s kapelou udělali radost a k tomu výročí jsme tu desku nahráli znova. Včetně dvou nových písní.“

K této příležitosti proběhla v březnu série koncertů a dva křty. První v Brně, kde písničky vznikají a druhý v Rožnově pod Radhoštěm v rodišti Ladislava Nezdařila. „Musím ocenit s jakým elánem Tomáš Kočko šíří poezii Ladislava Nezdařila na svých koncertech po celé České republice. A tím i povědomí o Nezdařilově rodném městě,“ dodává starosta města Radim Holiš.

Tomáš Kočko & ORCHESTR nám vykouzlil a věnoval krásný, místy až dojemný večer.

Romana Rusková

Více fotografií na vyžádání. Náhledy si můžete prohlédnout zde: https://www.tka.cz/fotogalerie/program/2019/03/tomas-kocko-orchestr/jakub-sobotka

Kontakty:

Tomáš Kočko – 603 477 496, tkocko@centrum.cz

Romana Rusková (dramaturg pořadu) – 731 154 244, romana.ruskova@tka.cz

Jakub Sobotka (ředitel kulturní agentury) – 737 252 778, jakub.sobotka@tka.cz