Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Valašské folkrockování – díl 30.

Valašské folkrockování – díl 30.

Stejně jako v předchozích mnoha letech se Valašské folkrockování uskuteční v amfiteátru Na stráni v Národním muzeu v přírodě, a to v sobotu 10. srpna 2019 od 17 hodin. Akce se koná za každého počasí.

Letos nás svojí návštěvou potěší a muzikou pohladí Markéta Irglová, Barbora Poláková, Supergroup.cz a Ptakustik. A stejně jako každým rokem se můžete kromě pořádné dávky hudby těšit na setkání s přáteli, občerstvení, nápoje a skvělou atmosféru v přírodním prostředí amfiteátru.

Účast Markéty Irglové s kapelou je skvělou zprávou nejen z pohledu, že zpěvačka, skladatelka Markéta je valašskomeziříčská rodačka, autorka filmových písní a držitelka Oscara. Její hudba je protknuta klidem, pokorou k přírodě i k životu. Poetické a niterné skladby oslovují posluchače napříč generacemi. V současné době žije, tvoří, nahrává a vychovává děti na Islandu.

Druhou vystupující hvězdou bude opět žena, a to Barbora Poláková se svou kapelou. Již třikrát získala Cenu Anděla. Její tvorba, která je specifická, plná zajímavých aranžmá a osobitých textů, oslovuje široké spektrum posluchačů. Neméně zajímavé dokážou být její videoklipy k písním.

Třetím účinkujícím je kapela Supergroup.cz. Kapela nabitá legendami naší rockové scény, excelentními muzikanty – kytarista Michal Pavlíček, zpěvák Kamil Střihavka, baskytarista Vladimír „Guma“ Kulhánek, houslista Jan Hrubý, klávesista Roman Dragoun a Klaudius Kryšpín s bicími. Kapela, vyhledávaná především střední a starší generací, dostane ale i ty mladší.

Závěr jubilejního 30. ročníku tohoto festivalu bude patřit opět kapele pocházející z našeho regionu, seskupení Ptakustik. Zpěv a texty Tomáše Ptáčka mají jiskru i humor a spolu s hudbou kapely tvoří energií nabitou hudební záležitost.

30. valašské folkrockování je spolufinancováno Zlínským krajem.

https://www.tka.cz/program/2019/08/30-valasske-folkrockovani

Dramaturg festivalu: Romana Rusková, +420 731 154 244, romana.ruskova@tka.cz