Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Valašské folkrockování oslavilo 30. narozeniny

Valašské folkrockování oslavilo 30. narozeniny s rekordním počtem návštěvníků: Irglovou ocenili ve stoje, na Supergroup.cz tančili i v pláštěnkách

12. srpna 2019Oscarová Markéta Irglová, hvězdná rocková sestava Supergroup.cz, Barbora Poláková a kapela Ptakustik přilákali na Valašské folkrockování rekordní počet diváků. Jubilejní 30. ročník hudebního festivalu si přišlo do rožnovského Valašského muzea v přírodě užít více než 1 300 lidí. „Vysokou účast naznačoval již předprodej, ale nečekal jsem, že bude amfiteátr téměř plný už od začátku prvního koncertu. Bylo to výborné,“ raduje se ředitel TKA Jakub Sobotka.

Lavičky v amfiteátru Na stráni se zaplnily už před pátou hodinou díky oscarové Markétě Irglové, jejíž vystoupení bylo zároveň jediným koncertem, který letos v Česku měla. Pozornost přitáhli také Fergal O'Connor z Irska a Aida Shahghasemi, íránská zpěvačka a hráčka na buben daf, kteří Irglovou doprovázeli. Koncert vyvrcholil ovacemi ve stoje a Irglová zopakovala, jak je ráda, že její jediné české vystoupení se koná právě v rodném kraji a v příjemném prostředí muzea.

Zpěvačka a herečka Barbora Poláková poté roztančila návštěvníky svými hity Nafrněná, Po válce či Kráva. Nakonec přidala i píseň, kterou složila jako svou úplně první skladbu v životě. „Jsem ráda, že už se dnes nemusíme nikam vracet a můžeme si užít zbytek dne s vámi,“ loučila se s nadšenými fanoušky.

Poté patřilo podium hvězdám českého rocku. Kapela Supergroup.cz vznikla na základě ankety rádia Beat a časopusu Rock&Pop, kde posluchači dosazovali za různé nástroje muzikanty dle svého výběru. Unikátní uskupení ve složení Kamil Střihavka, Michal Pavlíček, Vladimír Kulhánek, Roman Dragoun, Jan Hrubý a Klaudius Kryšpín zahrálo nejen hity, které Pavlíček uváděl ve svém pořadu Na kloboučku v České televizi. Publikum bylo vytrvalejší než déšť a na Highway to Hell (ACDC) a Whole Lotta Love (Led Zeppelin) v podání českých rockových legend tančilo jako o život i v pláštěnkách.

Místní kapele Ptakustik s frontmanem Tomášem Ptáčkem už počasí nepřálo vůbec. Přesto odehráli své vystoupení v plném nasazení pro poslední statečné diváky, kteří se v rytmu živelných písní protančili mezi provazy deště až do konce jubilejního ročníku.

TKA – kulturní agentura, Rožnov pod Radhoštěm