Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

31. Valašské folkrockování bude!

31. Valašské folkrockování letos bude

Rožnov pod Radhoštěm, 19. 8. 2020 • Valašské folkrockování, které letos načíná čtvrtou desítku svým 31. ročníkem, proběhne dle plánu v tradičním prostředí amfiteátru Na stráni Národního muzea v přírodě – Valašského muzea v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm v sobotu 22. srpna 2020 od 17:00.

Opět se nám podařilo připravit hodně zajímavý program festivalu. Těším se na vystoupení všech muzikantů. Určitě si nenechám ujít Fragile vystupující acapella. Loňský návštěvnický rekord letos nepřekonáme kvůli Covid opatřením. Očekávám však, že menší počet diváků umocní celkový kulturní zážitek a pohodovou atmosféru festivalu,“ řekl ředitel pořádajícího T klubu Jakub Sobotka.

Program festivalu čítá, jako každoročně, čtyři účinkující. Zahajuje ho svým vystoupením kapela Druhá tráva s Robertem Křesťanem, které vystřídá na podiu slovenská vokální skupina Fragile. Na jejich koncert naváže Michal Hrůza s kapelou Hrůzy a závěrečné vystoupení obstará jeden z nejlepších The Beatles revivalů světa The Backwards.

Program festivalu se snažíme každoročně sestavit tak, aby si v něm každý našel to své a aby byl opravdu multižánrový. Věříme, že i letos se nám to povedlo a na své si přijde široké spektrum diváků,“ řekla dramaturgyně T klubu Romana Rusková.

Druhá Tráva je česká bluegrassová skupina. Založili ji v roce 1991 textař, zpěvák a kytarista Robert Křesťan a banjista Luboš Malina, kteří odešli od Poutníků. Hned za první eponymní desku skupina dostala cenu hudební akademie.

Fragile je slovenská vokální hudební skupina, kterou tvoří osobnosti známé z televizních obrazovek a divadel. Tváře této skupiny se objevovaly v televizních seriálech, v divadelních a muzikálových představení či v televizních show.

Michal Hrůza, zpěvák, skladatel a textař, zakládající člen a dlouholetý frontman skupiny Ready Kirken, pro kterou složil a napsal více než padesát písní a textů. V roce 2006 se vydal na sólovou dráhu a založil novou kapelu Hrůzy, se kterou od té doby vydal již čtyři studiové desky.

Košická skupina The Backwards začala svou kariéru v roce 1995 původní tvorbou. Poté následovalo spontánní rozhodnutí věnovat se hudbě své nejoblíbenější skupiny Beatles. První koncertní vystoupení se odehrálo v září 1996. Za dobou své existence se vypracovala na jeden z nejlepších The Beatles revivalů na světě.

Valašské folkrockování patří k nejtradičnějším hudebním festivalům na Valašsku. Během jeho více než 30ti leté historie v jeho rámci vystoupilo téměř 150 účinkujících včetně nejznámějších hudebních hvězd.

31. ročník festivalu Valašské folkrockování je spolufinancován Zlínským krajem.