Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Druhá Tráva poprvé na Valašském folkrockování

Druhá Tráva poprvé na Valašském folkrockování


Rožnov pod Radhoštěm, 4. 8. 2020 • Legendární bluegrassová hudební skupina Druhá Tráva se letos poprvé představí divákům v Rožnově pod Radhoštěm v rámci festivalu Valašské folkrockování. Stane se tak v tradičním prostředí amfiteátru Na stráni Národního muzea v přírodě – Valašského muzea v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm v sobotu 22. srpna 2020 v 17:00.
Jsme rádi, že kapela přijala naše pozvání a bude celý festival zahajovat. Legendy jako Druhá Tráva na Folkrockování patří a dodávají mu punc výjimečnosti. Zároveň jejich hudba má za téměř tři desítky let existence hudební skupiny velkou řadu příznivců,“ řekla dramaturgyně kulturní agentury Romana Rusková.
Další velkou hvězdou festivalu, který letos načne čtvrtou desítku ročníků, pak bude Michal Hrůza s kapelou Hrůzy, kteří ovládnou podium ve 20:30 a zahrají set dlouhý více než 90 minut.
Michal Hrůza je jednou z nejznámějších postav české hudební scény a troufám si říct, že jeho jméno zná prakticky každý v této zemi. Zároveň je autorem desítek skladeb, které se hluboce vryly do povědomí lidí,“ doplnila Romana Rusková.
Druhá Tráva je česká bluegrassová skupina. Založili ji v roce 1991 textař, zpěvák a kytarista Robert Křesťan a banjista Luboš Malina, kteří odešli od Poutníků. Hned za první eponymní desku skupina dostala cenu hudební akademie.
Michal Hrůza, zpěvák, skladatel a textař, zakládající člen a dlouholetý frontman skupiny Ready Kirken, pro kterou složil a napsal více než padesát písní a textů. V roce 2006 se vydal na sólovou dráhu a založil novou kapelu Hrůzy, se kterou od té doby vydal již čtyři studiové desky.