Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Kruh přátel hudby začíná další sezónu

Rožnov pod Radhoštěm, 16. 9. 2020 • Tradiční cyklus koncertů vážné hudby Kruh přátel hudby bude v Rožnově pod Radhoštěm pokračovat sérií podzimních a jarních koncertních vystoupení na známých místech, tedy v sále Základní umělecké školy a v prostorách rožnovského kostela Všech svatých. V každém měsíci je připraven jeden koncert a v březnu zájezd do Beskydského divadla v Novém Jičíně na Filharmonii Bohuslava Martinů.

Jsem velmi pyšná, že se nám každoročně daří do Rožnova pod Radhoštěm přivézt naprosté špičky hudební scény vážné hudby, které sklízí úspěchy nejen u nás, ale i po celém světě. V této sezóně nezapomínáme také na začínající umělce,“ řekla dramaturgyně T klubu Romana Rusková.

Program čítá sedm koncertů přímo ve městě a jeden zájezdový. Celý cyklus začne 22. září v sále ZUŠ vystoupením flétnistky Michaely Meca a kytaristy Jiřího Meca, kteří se představí jako VientoMarero duo. V říjnu se pak opět v sále ZUŠ představí špičkový flétnista světového formátu Jan Ostrý a klavíristka Silvie Ježková. Listopad bude patřit koncertu studentů Pražské konzervatoře (Adam Klánský a Josef Matěj Švec) a jejich pedagoga Petra Nouzovského.

Každý z těchto koncertních večerů je, a troufám si říct, že nejen pro mě, nezapomenutelným emočním prožitkem, který je obtížné přenést a proto budu velmi ráda když si na koncerty vážné hudby také cestu najdete,“ doplnila dramaturgyně T klubu Romana Rusková.

Rok 2021 bude zahájen novoročním koncertem Bennewitzova kvarteta se slavnostním přípitkem starosty města Radima Holiše. V únoru zavítá do sálu ZUŠ nejprestižnější současný český soubor Smetanovo trio ve složení Jitka Čechová – klavír, Jan Páleníček – violoncello, Jan Tallich – housle. Po březnovém výjezdu na koncert filharmonie Bohuslava Martinů se pak dění přesune na další dva měsíce do kostela Všech svatých. V dubnu se zde představí Ostrava Brass Quintet a v květnu sezónu zakončí koncert nejvýraznější české varhanice své generace Ireny Chřibkové a hobojisty Jana Adamuse.