Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Kultura v Rožnově vyhlíží lepší časy

Kultura v Rožnově vyhlíží lepší časy

Takovouto situaci ještě rožnovský T klub-kulturní agentura nikdy nezažila. Kvůli koronavirové pandemii zrušila celý dubnový a květnový program a překopává plány na další měsíce. Otazníky přitom visí i nad letní a podzimní části kulturní sezony.

Kino: Podle plánů se má budova Kina Panorama začátkem letních prázdnin začít bourat. Důvod? Stavba Kulturního centra. „Stále počítáme s tímto termínem, proto, akce v kině plánujeme jen do konce června. Vypadá to, že od 25. května stát umožní kulturní akce při dodržení hygienických podmínek, těšíme se, že bychom začali opět promítat filmy. Také se chceme s kinem, respektive jeho budovou, důstojně rozloučit, takže pokukujeme i po menším happeningu. Ale to až podle vývoje situace,“ sdělil šéf TKA Jakub Sobotka s tím, že v závěru dubna měl v kině vystoupit cestovatel Jirka Kolbaba, což se ale nestalo. Program je přesunut na konec roku.

Vrátnice: V tomto jmenovaném klubu se 29. 4. od 20 hod. můžete těšit na pořad ZBYNĚK TERNER JAM BAND. Jde o online koncert, čili k vidění bude na netu v přímem přenosu, případně i po tomto datu ze záznamu. Odkaz naleznete na www.tka.cz a facebooku události. „Pokud se tato akce osvědčí, nevylučujeme, že bychom oslovili nějakou další místní kapelu, vybrané peníze předáme vždy muzikantům,“ řekl Sobotka a dodal: „Jinak je Vrátnice prozatím uzavřena. Spolu s provozovateli zařízení ale pracujeme na rekonstrukci vnitřních prostor kavárny. Takže se máte po znovuotevření na co těšit.“

Festivaly a velké akce: V této oblasti je situace asi nejhorší. Stále totiž není jasné, a podle všeho ani nějakou dobu nebude, kdy stát konání větších hromadných akcí pustí. „Tady zatím nemám dobré zprávy. Vojta Dyk a koncert D.Y.K Tour letos v květnu nebude, náhradní termín se rýsuje na přelomu ledna a února příštího roku. Zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti.

Festival Oupen Ér se ruší bez náhradního termínu, dokončujeme již výběr účinkujících pro třetí ročník v příštím roce. A Valašské folkrockování? V tuto chvíli si všichni přejeme a doufáme, že bude! Takže snad se světu do srpna podaří zvítězit nad koronavirem, ale raději všichni sledujte náš web, případně informace v příštím Spektru Rožnovska, kde budeme vše upřesňovat,“ upozornil Jakub Sobotka.

Rožnov bez kultury? To v žádném případě! Téčkaři ani nyní nezahálí a připravují řadu akcí, které se budou konat, například v městském parku. „Dobrá zpráva je, že se od 11. května otevírají galerie. Prodlužujeme výstavu Jindřicha Zeithammla do 30. května, byla zatím otevřena pouhý jeden den. Přístupná veřejnosti bude tedy další tři týdny. Začátkem června zahájíme zajímavou výstavu betonových soch v městském parku sochaře Vojtěcha Míči. Sochy budou k vidění na pěti místech do konce září. V druhé polovině srpna pokračujeme další výstavou v Brillovce, kde tentokráte představíme čerstvého absolventa AVU sochaře Matouše Hášu. Výstavy také probíhají na radnici kde jsme nainsatlovali fotografie Mariana Béreše s názvem Kouzlo krajiny a v létě se můžete těšit na nové práce rožnovské R9. Letní koncerty v hudebním altánu proběhnou podle plánu a navíc přidáváme tři koncerty spojené s Valašským letňákem. Uvažujeme také o letním provozu v klubu Vrátnice, takže sledujte náš web www.tka.cz, aby vám nic neušlo,“ konstatoval na závěr šéf téčka. (r)