Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Novoroční koncert se slavnostním přípitkem starosty města

Novoroční koncert se slavnostním přípitkem starosty města

Symbolickým zahájením nového kulturního roku bývá první koncert Klubu přátel hudby. Letos v Rožnově vystoupí v úterý 21. ledna renomované Lobkowicz trio. Koncert začíná v 18 hodin v sále ZUŠ, zazní dílo Vítězslava Nováka, Otomara Kvěcha a Bedřicha Smetany.

Všichni členové Lobkowicz Tria jsou přes svůj mladý věk již uznávanými sólisty a vyhledávanými komorními hráči. Rovněž soubor samotný má již mnoho zkušeností z tuzemských a zahraničních vystoupení, je např. pravidelným účastníkem prestižních festivalů v Rakousku a Itálii. Na mezinárodní soutěži Johannese Brahmse v rakouském Pörtschachu získal v září 2014 první cenu a cenu publika. Je také laureátem Dvořákovy mezinárodní soutěže v Praze. Název tria poukazuje na tradiční propojení rodu Lobkoviců a mnoha skladatelů osmnáctého a devatenáctého století. Lobkowicz Trio tvoří Lukáš Klánský – klavír, Jan Mráček – housle, Ivan Vokáč – violoncello.

„Vážení a milí hosté, občané Rožnova i návštěvníci.

Jsem rád, že Vás po roce mohu opět přivítat na prvním novoročním koncertě. Toto úvodní slovo vždy s potěšením využívám k tomu, abych Vám popřál do nového roku především pevné zdraví, štěstí, spokojenost a v rámci chystaných kulturních akcí krásné a nezapomenutelné zážitky. Kultura v Rožnově vzkvétá a její vývoj i přínos společnosti je nepřehlédnutelný. Jediné, co nám stále chybí, je důstojný a vyhovující prostor. Proto intenzivně pracujeme na tom, aby se Rožnov už konečně mohl pyšnit novým Kulturním centrem, které zde chybí desítky let. Je to cesta trnitá, ale já pevně věřím v její úspěšný cíl. Rožnov si to bezpochyby zaslouží.“

Slavnostní přípitek starosty města Radima Holiše.

Letošní rok bude na kulturní žážitky bohatý. Kromě tradičních pořadů se budou poprvé konat Dny města, dvoudenní akce na konci června, výstavy výtvarného umění, hudební festivaly a řadu dalších zajímavých akcí. „Ze známých jmen se můžeme těšit na Anetu Langerovou, Vojtu Dyka, Dana Bártu, Michala Hrůzu, Lukáše Pavláska a řadu dalších. V hudebním klubu Vrátnice spouštíme nový cyklus pod hlavičkou Blues&Jazz Notes, dále zde vystoupí řada českých i zahraničních muzikantů kteří patří ke špičce alternativní scény. V letních měsících chystáme v městském parku sochařskou expozici.“ Odkrývá některé plány na letošní rok Jakub Sobotka ředitel kulturní agentury TKA.