Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Spektrum Rožnovska

Na jaké divadelní a hudební hvězdy se Rožnované mohou letos těšit?

Rok 2020 bude rozhodně zajímavý. Ze známých jmen se můžeme těšit na Anetu Langerovou, Vojtu Dyka, Dana Bártu, Michala Hrůzu, Lukáše Pavláska a řadu dalších. V hudebním klubu Vrátnice rozjíždíme nový cyklus Blues&Jazz Notes pod taktovkou dramaturga Zbyňka Tvarůžka. Vystoupí zde například Kristina Barta, která se letos jako první český interpret v historii nominovala na nejprestižnější evropský jazzový festival v Brémách. Z alternativní scény to bude hudebnice z New Yorku Jarboe, česká expresivní zpěvačka Vladivojna La Chia, nebo australský rocker Ed Frazer. V divadelních představeních uvidíme Simonu Babčákovou, Marka Daniela, Kristýnu Frejovou, Naďu Konvalinkovou, Petra Nárožného a řadu dalších skvělých herců. V nabídce koncertů vážné hudby držíme nadále vysokou laťku a těšíme se na zaplněný koncertní sál ZUŠ. V Rožnově se představí také dva významní sochaři Jindřich Zeithamml a Vojtěch Míča.


Kolik jste loni měli akcí, kolik přišlo diváků?

Rok 2019 považuji za úspěšný. Agentura prošla řadou změn z nichž nejviditelnější je nové sídlo. Nové akce jako hudební festival Oupn Ér, výstava Kotrba 60, cyklus Rožnov a film se setkaly s velkým zájmem publika. Je vidět, že v Rožnově kultura táhne. Za loňský rok jsme uspořádali 121 kulturních akcí s celkovou návštěvností přes 35 tisíc osob. K tomu je potřeba připočíst kino Panoráma, které mělo vloni rekordní návštěvnost 27 515 diváků. Velké změny nás čekají také v letošním roce, začínáme novým vzhledem webových stránek.


V březnu to bude rok, co jste se stal ředitelem TKA. Jak se na tuto vaši novou pracovní etapu života díváte?

Musím přiznat, že jsem se nenudil, skoro každý den jsem se setkával s něčím novým. Převzetí chodu agentury, stěhování, navázání spolupráce s partnery, dva velké venkovní festivaly, výstava Mária Kotrby, provoz hudebního klubu a kina, rozpočet na další rok a spousta práce s přípravou stavby kulturního centra. Příjemně mne překvapil pozitivní a vstřícný přístup lidí se kterými jednám a spolupracuji. Odměnou jsou pro mne návštěvy večerních akcí kde čerpám energii ze spokojeného publika. Při pohledu zpět jsem za tuto změnu rád.
 

Po svém nástupu jste mluvil o změně názvu TKA. Už máte nějaké návrhy?

Ano, interně jsme v agentuře na novém názvu domluveni. Veřejnosti jej chceme představit přesně za rok v návaznosti na nový vizuální styl města a agentury. V roce 2020 se budeme prezentovat pod logem TKA kulturní agentura.