Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

V Rožnově začíná nový cyklus Blues & Jazz Notes

V Rožnově začíná nový cyklus Blues & Jazz Notes

Pod kurátorským vedením rožnovského hudebníka, hudebního nadšence a organizátora Zbyňka Ternera se rozjiždí cyklus koncertů nazvaný příznačne Blues & Jazz Notes. Jako první přijede ostravský kytarista Rudy Horvat, který se dostal do podvědomí posluchačů kapelou Facing West Trio, se kterou odehrál spoustu koncertů po celé České republice. Je rovněž členem Ostravského Rozhlasového Orchestru, který na svých koncertech doprovází špičku české hudební scény. Spolupracoval například s Richardem Bonou, Vojtěchem Dykem, Vlastou Redlem, kapelou Buty a dalšími. V Rožnově pod Radhoštěm zahraje se svou skupinou Fragments ve středu 26. února v 19:00 hodin v prostorách klubu Vrátnice.

Promotér koncertu Zbyněk Terner o jejich hudbě tvrdí: "Rudy Horvat patří v současnosti ke kytarové špičce, přesahující rámec naší země. Představuje moderní pojetí jazzu na rockových základech. Kořením kapely je sedmnáctiletá Kristýna Sibinská – vítězka celosvětové soutěže bubenic do 18 let."

Rudy Horvat k tomu dodává: "Fragments je multigenerační kapela, to dodává napětí a napětí je koření. Obzvláště mě baví ženský pohled na věc Kristýny, ale v žádném případě to neznamená úbytek energie, právě naopak, hrajeme teď více rockově než před léty. Repertoár se víceméně opírá o desku C4, ale zazní i úplně nové kusy."

Blues & Jazz Notes bude pokračovat v dubnu koncerty americké zpěvačky Juwanny Jenkins a mladé české klavíristky Kristiny Barta.

Vstupné: 200 Kč. Předprodej probíhá v sídle T klubu, v TIC nebo online na webu pořádající agentury.

TKA – kulturní agentura, Rožnov pod Radhoštěm