Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

připravujeme

35. valašské folkrockování

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
24. 8.
Sobota

17:00

Amfiteátr Na Stráni

Tradiční multižánrový festival, skvělá atmosféra, jedinečné prostředí.

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Sobota 24. srpna 2024 - 17:00 - Amfiteátr Na Stráni

35. valašské folkrockování

  • 17:00 Framus Five & Michal Prokop
  • 18:45 -123min.
  • 20:45 Monkey Business
  • 22:30 November 2nd

Vstupné v předprodeji 590 Kč, na místě 690 Kč, děti do 7 let zdarma. Vstupné děti 7-12 let,  ZTP a ZTP/P k zakoupení pouze na místě za 345 Kč.

Předprodej vstupenek v Téčku, TIC nebo online od 28. 11.2023.

Předprodej vstupenek bude ukončen v pátek 23. srpna ve 12:00 hodin. Po této hodině si můžete zakoupit vstupenku za 690 Kč online, v sídle Téčka, v TIC nebo až na místě v sobotu 24. srpna od 16:00 hodin v prodejním stánku u vstupu do Valašské dědiny vedle budovy Sušáku.

Změna programu vyhrazena.

Akce se koná pod záštitou hejtmana Zlínského kraje Ing. Radima Holiše.

Generální partner:

  • Brose

Hlavní partneři:

  • Robe, ON Semiconductor, Deza, Zlínský kraj, Liss, Stroza, FCC

​Partneři:

  • Repont, CS Cabot, Triogas, Sensit, Solartec, Dolda, JD Rozhlasy, Vakuum Servis, M & M reality, Elong, Remak, Colas, Embex, RETIGO, IST inovative sensor technology, EP Rožnov, Izolace Moural, INGDOP, Myonic, NXP

​​Mediální partneři:

  • TV Beskyd, Národní muzeum v přírodě, Spektrum Rožnovska, TIC Rožnov pod Radhoštěm, TKR Jašek, Grafia Nova

Framus Five & Michal Prokop

Framus Five  se řadí mezi jednu z nejvýznamnějších skupin české rockové historie. Prapočátky skupiny lze najít už v roce 1963, ale skutečná historie pod stávajícím názvem se datuje od roku 1967, kdy se dosavadní kytarista Michal Prokop poprvé postavil k mikrofonu jako zpěvák. Svou činnost přechodně ukončila dvakrát, jednou v roce 1971 a pak v roce 1990, kdy leader Michal Prokop vstoupil do politiky. V roce 2006, po vydání desky Poprvé naposledy, Framus Five naplno obnovil svou koncertní činnost v této sestavě: 

Michal Prokop – zpěv, kytara, harmonika, Jan Hrubý – housle, Pavel Marcel – kytara, Andy Čermák – klávesy, Zdeněk Wimpy Tichota – baskytara, Pavel Razím – bicí, Jiří Šíma – saxofon, Roman Němec – trubka

-123min.

Legendární „Minuty“ opět na scéně!
Žádný jejich koncert není dvakrát stejný! Síla kapely totiž spočívá především v živých energických koncertech, které jsou z velké části tvořeny improvizací. Propojují žánry jako soul, groove, jazz, funky či world music. A protože, jak sami říkají, nejsou porostlí mechem, jsou otevřeni i vlivům současné hudby. Na minutovský pelmel se stále moc dobře tančí, ale protože jde o výjimečné muzikanty, dobře se na jejich hráčské umění, které hraničí s genialitou, dívá. 
Před pár lety se novu spojili a navrátili na pódia. Jejich pilné zkoušení a nadšení z opětovného koncertování dalo vzniknout desce Les, která vyšla na podzim roku 2019. Poprvé je jejich deska nazpívaná v češtině a hostuje na ní francouzský trumpetista Eric Truffaz.
Výňatky z recenzí na album Les:
„Rytmicky dokáží Minuty ve třech lidech vytvořit tak husté pletivo rytmických patern, že je v jejich zvrásněném labyrintu dlouho co objevovat.“ /Rozhlas Vltava/
„Všechny skladby jsou po hudební i textové stránce domyšleny do detailů a je za nimi znát kus práce. Odpočinek kapele -123 min. tedy očividně prospěl, protože vytvořila jeden z nejlepších kousků.“ /Monstermusic.cz/
Historie
Působili v letech 1996 - 2009, vydali pět alb a obdrželi cenu Anděl za Objev roku v roce 1999. Hráli na předních českých festivalech, vyprodávali kluby u nás i na Slovensku. Jako jedna z mála tuzemských kapel slavila úspěchy také v zahraničí, kde odehrála kolem dvou set koncertů v klubech a na festivalech (Holandsko, Polsko, Francie, USA nebo Anglie, …).

Monkey Business

Skvěle namazaný funkový stroj navštíví poprvé amfiteátr Na Stráni a 35. valašské folkrockování.
Respektované hudební seskupení kolem multiinstrumentalisty, skladatele a producenta Romana Holého s výraznými hlasy Matěje Rupperta a Terezy Černochové ozvláštňuje českou hudební scénu už od roku 2000. Na kontě má deset alb s řadou hostujících hudebníků a nespočet hitů.

Kapela:

  • Roman Holý
    • Český hudební skladatel, hudebník, zpěvák a producent. Frontmanem a producent skupin J.A.R. a Monkey Business a hovoří se o něm jako o předním šiřiteli funkové hudby v České republice. Podle ankety časopisu Reflex je třetí nejdůležitější porevoluční hudební osobností.
  • Ondřej Brousek
    • Skladatel, herec, režisér, aranžér. Po studiu na pražské konzervatoři (obor hudebně-dramatický) začal působit jako herec a hudebník v Divadle Na Fidlovačce a též jako klávesista Monkey Business. Ztvárnil desítky divadelních rolí a napsal hudbu k více než padesáti inscenacím a pěti muzikálům.
  • Matěj Ruppert
    • Zpěvák, tanečník, herec. Začínal ve folklórním souboru Rosénka. Po epizodě ve skupině Leguar GR se stal zakládajícím členem Monkey Business, se kterými mimo jiné získal v letech 2006 a 2007 ocenění Akademie populární hudby Zpěvák roku. V současností působí také ve skupinách G-Point Hunters a Neruda. Ztvárnil také epizodní role ve filmech Pupendo, Shut Up and Shoot Me, Pusinky a 3 sezóny v pekle.
  • Oldřich Krejčoves
    • Od 93-96 člen kapely David Koller solo. Od 96 doprovázel se svou kapelou PAN POT písničkáře Oskara Petra (Krev, bláto, slzy 96 a Fabrica atomica 08) a M. Žbirku alb. MEKY 97, Bára Basiková band 96-99
  • Pavel Mrázek
    • Potomek podruhů a bezzemků, z čehož pramení jeho lokajská a devotní nátura (viz. J. Menzel). Veterán československé kulhavé basovky. Bývalý člen radikální bigotně-folkové skupiny Žaludi.  Zakladatel Klubu přátel zbytečných informací. Misogyn a misogym. Ocenění: Nejlepší vypravěč nudných historek bez pointy, co nikoho nezajímají, a dotyčný to nepozná, Samožer roku 2011, Nejhorší milenec dekády. Lhát se musí 96.
  • Martin Houdek
    • Hráč na bicí nástroje a spoluzakladatel kapel Hlavní Uzavěr Plynu (1983), Božská těla (1985-1988), Dorota (1988-1990), Dorota B B (1991-1997), Monkey Business.
  • Tereza Černochová
    • Česká zpěvačka a kromě třídy Arachnida milovnice všeho živého. Vystudovala gymnázium s hudebním zaměřením a Českou zemědělskou univerzitu v Praze. Od roku 2000 byla členkou dívčího vokálního tria Black Milk, které zaniklo roku 2005. V té době se Tereza intenzivně potkávala s Monkey Business a stala se častým hostem G-Point Hunters (Roman Holý, Matěj Ruppert).

November 2nd

Skupina s charismatickou zpívající kytaristkou Alexandrou Langošovou je mnoho let oceňovaná za atraktivní rockové skladby, které jí v minulosti vynesly nominaci na Anděla, vítězství v Žebříku časopisu iReport nebo nabídku společných koncertů s Davidem Gahanem nebo Suzanne Vega.
Skupina aktuálně sbírá obrovské hlasy za aktuální nahrávku, která vyšla druhého listopadu. Redakce hudebního časopisu Headliner ji označila Albem roku 2023 a kapela je aktuálně nominovaná ve dvou kategoriích na Ceny Apollo (za album a singl All Comes Down). MF Dnes desku rovněž vyhlásila domácí nahrávkou roku, stejně jako hudební redaktor Jaroslav Špulák na serveru novinky.cz. V přehledech nejlepších domácích alb se deska objevila i v bilancujícím článku v Lidových novinách nebo na portále Českého rozhlasu Vltava.
Jestliže dosavadní hudební materiál původně hranické kapely zněl jako vkusný mix rocku a písničkářství, nový repertoár podle hudebních novinářů kapelu posouvá k rockovějšímu, bluesově agresivnímu zvuku s vlivy soulu a elektroniky. Přesně tato kombinace zazní také na Valašském Rockování. V kapele kromě Langošové hrají kytarista Roman Helcl, baskytarista Jakub Vejnar a bubeník Petr Ptáček.

 Všeobecné podmínky pořadatele

Zaplacené vstupné se nevrací, vstupenka se nevyměňuje. V případě zrušení koncertu/festivalu je třeba uplatnit nárok na vrácení vstupného na místě, kde byla vstupenka zakoupena.

  1. Pořadatel nenese žádnou odpovědnost za škody způsobené na věcech, ani za újmu na zdraví. Vlastník vstupenky si je vědom všech rizik spojených s akcí a zříká se všech nároků na pořadatele koncertu/festivalu a na kohokoliv z jeho zaměstnanců nebo zástupců. Toto zahrnuje, mimo jiné, hmotné škody, krádeže, tělesné škody a další.
  2. Osobám mladším 12 let je vstup povolen pouze v doprovodu dospělé osoby.
  3. Kvůli bezpečnosti není do areálu dovoleno vnášet jakékoliv skleněné láhve, plastové láhve nad 0,5 l (výjimka pro děti do 6let), plechovky, zbraně, tyče, pruty a další předměty, které by mohly být pořadatelem označeny za nebezpečné. Pořadatel si vyhrazuje právo osobní bezpečnostní kontroly.
  4. Do prostoru konání akce je zakázáno nosit profesionální fotoaparáty a videokamery. Pořizování audio a video záznamů je zakázáno!
  5. Pejsek na festival může, ale pouze s vodítkem a náhubkem.
  6. V rámci akce budou pořizovány obrazové a zvukové záznamy za účelem naší prezentace na webu, sociálních sítích a v médiích. Téčko nenese odpovědnost za záznamy pořízené a zveřejněné jinými subjekty. Obecná informace o zpracování osobních údajů.
  7. Vstupenka pozbývá své platnosti po opuštění prostoru akce. Nelze se navrátit s použitou vstupenkou. Každý návštěvník bude označen páskou, která slouží zároveň jako vrácenka. Tato páska je nepřenosná. Poškozená páska je neplatná.
  8. Padělání vstupenek je nepřípustné a trestá se podle zákona.
  9. Návštěvníci musí respektovat pokyny pořadatelů a pořádkové služby!
  10. Je dovoleno vstupovat pouze do prostor amfiteátru Na Stráni v areálu Valašské dědiny.
  11. Změna programu je vyhrazena.
  12. Osobám mladším 18 let zákaz konzumace alkoholu. Silně podnapilé osoby, které svým chováním ohrožují ostatní, a také osoby, které svým chováním ohrožují ostatní, budou z areálu vyvedeny bez nároku na vrácení vstupného.
  13. Zakoupením vstupenky návštěvník souhlasí s organizačním řádem a pokyny pro návštěvníky festivalu.
  14. Zhoršení počasí není důvodem k vrácení vstupného.