Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv aktualit

1. díl podcastu z Rožnova

Zobrazený příspěvek již nemusí být aktuální.

vloženo: 8. prosince 2020

Rozhovory, diskuze a tématické pořady se zajímavými osobnostmi ze světa kultury a společenského dění můžete nově poslouchat na našem webu a také na všech podcastových aplikacích. Každý týden v úterý zveřejňujeme nový díl.

O adventu s knězem Lukášem Engelmannem si povídala Alena Čípová

Advent lékem aneb zaposlouchejte se do zamyšlení kněze PhLic. Lukáše Engelmanna nad otázkami po významu tohoto času pro věřící i nevěřící. Srdečně zve autorka pořadu Alena Čípová

detaily

První epizodou je rozhovor Aleny Čípové s P. PhLic. Mgr. Lukášem Engelmannem o tom, čím může pro nás být advent, jaká je jeho historie, jaké jsou v něm ukryty symboliky a další zajímavostech spojených s tímto předvánočním časem.

P. PhLic. Mgr. Lukáš Engelmann se narodil v roce 1980 v Hrabyni. Vystudoval gymnázium v Opavě. Poté studoval na Cyrilometodějské teologické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci. Vysvěcen na kněze byl v roce 2006. Od roku 2005 byl nejdříve jáhnem, poté kaplanem ve farnosti Místek. Postgraduální studia probíhaly na Papežské gregoriánské univerzitě v Římě v oboru psychologie s výcvikem v psychodynamické terapii. Nyní je ustanoven duchovním správcem farnosti Ostrava-Třebovice. Mimo to se věnuje terapeutické činnosti pro zasvěcené osoby, hendikepovaným a osobám s homosexuální orientací.

Na otázku jak se Otec Lukáš váže k Rožnovu? Odpovídá moderátorka tohoto dílu Alena Čípová: „Tím, že působím jako katechetka na farnosti v Rožnově pod Radhoštěm, tak mě minulý rok napadlo pozvat otce Lukáše do naší farnosti, aby pro nás připravil postní duchovní obnovu, což je čas, kdy se jako křesťané zamýšlíme nad svým životem a snažíme se i s tím naším životem něco udělat, posunout se dál.“. Otec Lukáš vzpomíná: „Bylo to velice milé setkání s lidmi z farnosti, dokonce s některými z nich jsem studoval v rámci Teologické fakultě, takže mám v Rožnově a okolí pár přátel.“

Níže najdete odkazy na náš podcast ve streamovacích službách. A můžete se rovnou přihlásit k odběru, ať vám nic neunikne.