Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv aktualit

13. díl podcastu z Rožnova

Zobrazený příspěvek již nemusí být aktuální.

vloženo: 2. března 2021

Radúz Mácha – Národním divadlem to nekončí…

S divadelním, filmovým a seriálovým hercem, jakož i tvůrcem audioknih si povídal Zbyněk Terner o jeho cestě na prkna Zlaté kapličky a výzvách mimo ni.

více

Herec Radúz Mácha je zejména televizním divákům znám ze seriálu Cesty domů II a z koprodukčního romantického snímku Přijde letos Ježíšek? Úspěchy na divadle slavil ale již mnohem dřív.
V rámci studia dramatického oboru Janáčkovy konzervatoře v  Ostravě hostoval v Těšínském divadle, v ostravském Divadle Petra Bezruče a v Národním divadle moravskoslezském . Po úspěšném absolvování ostravské konzervatoře byl přijat na JAMU v Brně, obor činoherního herectví, hostoval v divadle Husa na provázku či v HaDivadle.
Už v průběhu posledního ročníku studia JAMU Radúz Mácha hostoval ve Stavovském divadle a na Nové scéně. Hrál v představeních Konec masopustu, Deváté srdce, Zkrocení zlé ženy, Nosorožci, Ohlušující pach bílé, Naši furianti.
Účinkoval v inscenaci Vladimír Morávka 1789 aneb Dokonalé štěstí a v unikátním projektu Roberta Wilsona 1914.  V srpnu 2011 se stal členem činohry Národního divadla, kde na prkna, co znamenají svět, vstoupil mj. v Strakonickém dudákovi, Modrém ptákovi, v Zemětřesení v Londýně či v Manon Lescaut.