Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv aktualit

23. díl podcastu z Rožnova

Zobrazený příspěvek již nemusí být aktuální.

vloženo: 11. května 2021

Marcela Holubcová – Být herečkou na volné noze je pestré

Rozhovor o tom, kterak odhodlání překonávat překážky a touha hrát divadlo, mohou člověku bez hereckého vzdělání otevřít cestu až před filmové kamery a plnit si tak své sny. Příjemný poslech přeje Zbyněk Terner.

Herečka Marcela Holubcová vyrůstala v Rožnově pod Radhoštěm. Vystudovala střední ekonomickou školu ve Valašském Meziříčí, poté pracovala v České Spořitelně jako mzdová účetní. V roce 1993 vyhrála konkurz do budějovického Divadla “M” a po letech hraní amatérského divadla začala hrát profesionálně. Následovalo dlouholeté angažmá v Klicperově divadle v Hradci Králové a velké množství krásných rolí a spolupráce s renomovanými režiséry.
Přesto se nakonec vydala na „volnou nohu“, což jí přineslo nejistotu, ale i nové příležitosti. Hostování na divadelních prknech (Divadlo Rokoko, Divadlo ABC, Národní divadlo a další) i ztvárnění řady postav před filmovou a televizní kamerou (Vratné lahve, Jak ukrást Dagmaru, Rok ďábla, Stockholmský syndrom, Comeback, Kriminálka Anděl, Princip slasti, Rapl II).