Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

JOLLY JOKER & THE PLASTIC BEATLES OF THE UNIVERSE - Praha, TAINTED - Šumperk

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
13. 4.
Pátek

20:00

restaurace Harcovna

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázek

Pátek 13. dubna 2007 - 20.00 hodin - restaurace Harcovna

JOLLY JOKER & THE PLASTIC BEATLES OF THE UNIVERSE - Praha
TAINTED - Šumperk

Zakládajícím členem Jolly Joker and The Plastic Beatles Of The Universe je Petr Kumandžas, od roku 1988 člen nejvýznamnější československé kultovní kapely 70. a 80. let The Plastic People of The Universe (pod názvem Půlnoc skupina absolvovala 3 světová turné a v USA nahrála CD City of Hysteria (BMG Arista Records). Koncem 80. let vznikla skupina Egypt v sestavě Petr Kumandžas (zpěv, basová kytara), Jiří Egert (solová kytara), Ivan & skupiny Jolly Joker and The Plastic Beatles of The Universe v roce 1991 je možné označit jako raketový start, kapela slaví úspěchy nejen doma ale i v západní Evropě. První debutové album Heavy Funky Boxing´roll (vychází 1992) ve svém stylu revoluční deska, ovlivnila generaci nově vznikající hudební scény po pádu komunistického režimu. Od roku 1992 se stává stálicí na klubové scéně i letních open-air festivalech. V roce 1995 vydává CD Pro-Tlak (Indies) oproti prvnímu albu více hardcorové. V roce 1997 skupině vychází záznam živého koncertu v Rock Café pod názvem Live in Rock Café Volume II. (první část vyšla na MC v roce 1991). V následujícím období kapela pilně koncertuje a řeší personální změny. Postu bubeníka se ujímá Jiří Novotný a na kytaru přichází nová akvizice - Ivan Bubla. V roce 2005 konečně vychází dlouho očekávané album Welcome To Da Eastblock, které je smrští energie doprovázené vtipnými až sarkastickými popěvky. Vzhledem k tomu, že deska vyšla na vlastní malé značce Akatisth, na své docenění odbornou veřejností teprve čeká. Fanoušci si písně z alba už ale velice oblíbili a je to vidět i na návštěvnosti a průběhu koncertů, které jsou vždy pro návštěvníky i samotnou skupinu skvělým zážitkem.

Složení kapely: Petr Kumandžas - zpěv, basová kytara; Ivan Bubla - sólová kytara; Jiří Novotný - bicí.

Tainted - Shoomperk Industrial Core, šumperská kapela ve stejně početném obsazení funguje od roku 2002. Z původního záměru hrát nu-metal s industrial prvky, vzešel vlivem jednotlivých členů kapely melodičtější crossover námi nazvaný Industrial Core. Hrajeme skladby vlastní tvorby zpívané v angličtině. Koncertujeme většinou v základní sestavě bez externích vokalistů. Hráváme v klubech na severní Moravě. Býváme také organizátory menších hudebních festivalů v Šumperku. Z významnějších koncertů bych snad připomněl koncert v pražském Rock Café s Jolly Joker & P.B.U., se kterou udržujeme přátelské styky. Dále koncert na festivalu Summer In Action s kapelami Status Praesents, Shatter. Šumperský majáles jsme vystupovali spolu s kapelami Mig 21, Magma Hotel a také skupinou Satisfucktion, se kterou jsme koncertovali vícekrát. Minulý rok na podzim jsme křtili naše první DemoCD Experimental. Kmotrem byl zpěvák kapely Status Praesents a koncertně nás podpořili pražští Post-it. CD bylo nahráno u nás ve zkušebně a zmástrováno šumperským zvukařem Kamilem Hájkem. Obsahuje 4 skladby naší tvorby. V roce 2006 jsme v Šumperku předskakovali kapelám Post-it, Status Praesents a Krucipüsk na jejich zastávce v rámci turné Rock for People tour. Rádi bychom se dostali do podvědomí lidí alespoň jako klubová kapela, hrající trochu neordinérní styl rockové hudby na české poměry.

Složení kapely: Kuba Nimmrichter - zpěv; Martin Kalbáč - kytara, doprovod, zpěv; Vašek Kalbáč - bicí; Radka Janíčková - syntezátor; Kuba Čípa - baskytara.

Vstupné v předprodeji: 90,- Kč, na místě: 110,- Kč. Předprodej vstupenek probíhá od 3. dubna v T klubu, v Hudebninách a v knihkupectvích Lukas a Plejáda.