Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

KORIDOR

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
10. 7.
Pátek

19:00

Masarykovo náměstí

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Pátek 10. července 2015 - 19.00 hodin - Masarykovo náměstí

KORIDOR

Koncert zuberských rockerů k 30. narozeninám kapely. Dárkem je nové CD ....a jedeme dál....

Třicet let je kapela Koridor ze Zubří stálicí české hardrockové scény. Valašští muzikanti k letošnímu výročí sobě i svým fanouškům nadělí novou autorskou desku. Hlavní oslavy třicetin naplánovali na květen a v červenci toto velké výročí oslavíme u nás v Rožnově p. R.

detaily

Zuberskou rockovou legendu Koridor zakládali v roce 1985 kytarista Pavel Němec, bubeník Petr Krupa a zpěvák Radek Nohavica. K nim se postupem času a po několika personálních změnách na postu baskytaristy připojil Petr Krhovják a za klávesami stanul Dan Kuchynka. „V této sestavě kapela koncertovala po celé Moravě a asi jako všechny tehdejší kapely hrála skladby skupin Deep Purple, Whitesnake, Iron Maiden a dalších,“ prozradil zakládající člen Pavel Němec. Postupem času ale převzaté hity ustupovaly do pozadí a muzikanti se propracovali k vlastní autorské tvorbě, s níž začali slavit úspěchy. „Například skladba Columbus se několik týdnů držela v popředí hitparády Československého rozhlasu. Nebývalý zájem byl také o náš koncertní program Souboj titánů,“ vzpomenul Pavel Němec. V posledních letech kapela koncertuje po celé republice i na Slovensku. Objíždí malé i velké festivaly, kde si na jednom pódiu zahrála například s Olgou Lounovou, Palo Haberou, Katkou Knechtovou, Blazem Bayleym či se skupinami Citron, Olympic, Katapult nebo Desmod. Poslední čtyři měsíce pracují zuberští rockeři na novém albu, které bude dárkem k letošnímu 30. výročí vzniku. Deska vzniká ve studiu Gloria Records v Ostravici. „Natočíme dvanáct až patnáct věcí. Z nich potom vybereme to nejlepší, aby CD mělo určitý koncept a gradaci,“ naznačil Pavel Němec. Prozradil, že všechny skladby budou zcela nové. „Makáme na nich „pod pokličkou‘ ve zkušebně, i když ochutnávku dvou z nich už lidé mohli slyšet na loňských letních koncertech,“ řekl muzikant. CD vyšlo v polovině května.

Kapela Koridor ze Zubří: Radek (Kláda) Nohavica – zpěv, flétny; Pavel (Hombré) Němec – kytary, doprovodný zpěv; Petr (Vrna) Krupa – bicí, doprovodný zpěv; Petr (Kyry) Krhovják – basová kytara; Karel (Karlos) Piskoř – klávesové nástroje; Libor (Vývojka) Vojkůvka – zvukový technik.

Bez vstupného. Akce proběhne za každého počasí, pouze v případě kalamity ve Společenském domě.

Koncert se uskuteční v rámci projektu Letní náměstí 2015.