Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

MELANIE SCHOLTZ QUARTET

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
9. 12.
Středa

19:00

Společenský dům

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Středa 9. prosince 2015 - 19.00 hodin - Společenský dům

MELANIE SCHOLTZ QUARTET

Koncert úžasné jazzové zpěvačky z JAR. Velký černošský hlas z Kapského Města. Mezinárodní jazzový projekt hudebníků z Jižní Afriky Norska a České republiky.

Její doprovodné trio bude hrát ve složení: Tomáš Jochmann – piano, Lukáš Kytnar - kontrabas, Václav Pálka - bicí.

Tato charismatická zpěvačka se sametovým černošským hlasem je ztělesněním dokonalé harmonie vzácného člověka a mimořádného talentu. Už od dětství si dokázala získat nejen laickou veřejnost, ale okouzlila i uznávané hudebníky a kritiky. O tom svědčí jak její spolupráce s veličinami jako Al Jarreau a Joe McBride, tak i několik prestižních ocenění z oblasti nejen jazzové tvorby - Standard Bank Young Artist award 2010, Winner of Jazz á Juan Rélévation competition 2012 a další.

Melanie Scholtz

Pochází z hudební rodiny, od pěti let se učila na piano, od 16 let soukromě studovala zpěv. V roce 1997 zahájila svá školní studia zpěvu (College of Music na Univerzitě Kapského Města), jež absolvovala v roce 2000 v oboru „operní a jazzová pěvkyně“. O dva roky později Melanie Scholtz vyhrála cenu Best Jazz Vocalist v kategorii tradičního jazzu. Její hlas nezvítězil jen v mnoha jihoafrických jazzových soutěžích a festivalech, ale stal se i hlasem oficiálním: např. v roce 2003 zpívala na Prezidentském golfovém turnaji, který pořádal bývalý prezident JAR Nelson Mandela. V letech 2004-2005 byla lektorkou jazzového zpěvu na domovské univerzitě (University of Cape Town) a aktivně podporovala workshopy mladých či začínajících jazzmanů. V roce 2006 realizovala své debutové album s názvem „Zillion Miles”. Melanie je skladatelkou textů i hudby. V roce 2009 nahrála své druhé CD s norským trumpetistou a producentem Olem Jornem Myklebustem. Během své kariéry zpívala ve Španělsku, Portugalsku, Nizozemí, Maroku, Norsku, Švédsku a Rakousku, spolupracovala s mnoha hudebníky různých občanství i národností. Kromě spolupráce s celou jihoafrickou jazzovou špičkou je třeba jmenovat norskou kapelu Inkala, belgického pianistu Jacka van Polla a dvě jazzové veličiny, kterými jsou dodnes Al Jarreau a Joe McBride.

www.youtube.com

Vstupné v předprodeji: 140 Kč, na místě: 160 Kč. Předprodej vstupenek probíhá od 10. listopadu v T klubu a v TIC.