Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

SPORCELAIN

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
16. 12.
Středa

18:00

Společenský dům

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Středa 16. prosince 2015 - 18.00 hodin - Společenský dům

SPORCELAIN

PAVEL ŠPORCL a kapela Šporcelán

„Na perutích hudby do jiných sfér...“

Projekt „Sporcelain“ navazuje na stejnojmenné CD. Jedná se o netradiční koncert s živou kapelou a bicími nástroji. Jedinečné skladby Romana Holého, Ondřeje Brouska, Ennia Morriconeho, Jacqua Brela a Pavla Šporcla interpretované moderním způsobem.

detaily

Pavel Šporcl na nové nahrávce dokazuje, že je všestranným houslistou, kterému kromě klasické hudby nejsou cizí ani jiné žánry. Na unikátním, popově laděném albu Sporcelain, uslyšíte jeho housle v nejrůznějších stylech a zabarveních. Ve virtuózních, rytmických skladbách, za doprovodu elektroniky a bezpočtu bicích nástrojů nebo v překrásných, melodických a emotivních houslových vyprávěních za doprovodu klavíru či symfonického orchestru, při kterých vám bude naskakovat husí kůže. Pavel Šporcl zkrátka na této desce nabízí svůj další přesvědčivý pohled na housle ve 21. století. Album je sestaveno jak z jeho vlastních kompozic, tak ze skladeb O. Brouska, A. Morriconeho, K. Jenkinse, J. Brela či R. Holého. Jako host se v jediném zpívaném tracku objeví skvělý Vojtěch Dyk. Album produkoval Roman Holý. Pavel Šporcl je bezpochyby náš nejvýraznější a nejoriginálnější houslista, umělec mezinárodního renomé a patří k vůbec nejpopulárnějším umělcům z oblasti klasické hudby u nás. Po studiích na konzervatoři a AMU absolvoval studium houslové hry v USA a je laureátem mnoha předních houslových soutěží ve světě i u nás. Odehrál stovky koncertů po celém světě s nejrůznějšími orchestry a dirigenty. Pavel Šporcl je silná umělecká osobnost, která zaujala jak svým mistrovstvím, tak i netradičním vystupováním, jímž se přiblížila širokému publiku. Jeho typickým znakem jsou unikátní modré housle, které si nechal postavit od nejlepšího současného českého houslaře Jana Špidlena.

Kapela Šporcelán: Jiří Hutárek – klávesy, Václav Kramář – piano, Ondřej Čech – basová kytara, kontrabas, Zbyněk Raušer – bicí.

S grantovou podporou města Rožnova.

Vstupné s místenkou, první polovina sálu: 380 Kč, druhá polovina sálu: 340 Kč. Předprodej vstupenek probíhá od 10. listopadu v T klubu a v TIC.

Vstupenky na koncert jsou všechny vyprodány. V případě velkého zájmu můžete napsat e-mail na ekonomicke@tka.cz a zaevidovat se jako náhradník, pro případ, že by někdo onemocněl a vstupenky vrátil. Děkujeme za pochopení.