Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

UŽ JSME DOMA – turné Tři křížky

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
13. 2.
Sobota

20:00

Společenský dům

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázek

Sobota 13. února 2016 - 20:00 - Společenský dům

UŽ JSME DOMA, TELEFON – TURNÉ TŘI KŘÍŽKY

UŽ JSME DOMA, jedna z nejznámějších českých kapel v zahraničí a stálice české alternativní scény natočila ke svým třiceti letům předělávkové album Tři křížky retrospektující kariéru kapely. Starší skladby byly nahrány znovu a aby se ještě více podtrhla jejich aktualizace, byly jim změněny názvy. Povedlo se to náramně a se stejnojmenným programem objíždí česká a slovenská pódia. Jako první kapela vystoupí TELEFON, domácí punková kapela s několika alby na krku a pořádnou dávkou invence a vzdoru v rukávě.

www.uzjsmedoma.cz

Vstupné v předprodeji: 120 Kč, na místě: 150 Kč. Předprodej vstupenek probíhá od 12. ledna v T klubu a v TIC.

detail / video

V idnes o nové desce napsali: Při letmém pohledu na soupisku skladeb i ten největší znalec tvorby Už jsme doma a jejich leadera Miroslava Wanka znejistí. Už nějakou dobu se totiž ví, že nové album vesměs obsahuje starší písně, tedy jakési best of, částečně vybrané kapelou a částečně fanoušky. Ale skladby jako Slaďák, Kytovka, Hmotnost nebo Obvyklý savec na žádné předchozí nahrávce kapely nenajdeme.

    Už jsme doma totiž starší písničky nejen přearanžovali, ale také jim dali nové názvy. A tak se třeba Koroze nyní jmenuje Rez, Uši dostaly nový název Slechy a prastará Jo nebo nebo nese nový název Ano či či.


    Tři křížky nejsou prvním ohlédnutím Už jsme doma do minulosti. Před patnácti vydali CD 15 kapek vody, jakési Best of dané periody. Tehdy to byla kompilace existujících nahrávek. Nynější nově natočené verze představují klasiku v ve zcela nebo alespoň částečně nových kabátech. Jassica vyměnila piano za kytaru, z Hollywoodu se stala tak trochu latina, v Korozi se objeví valčík na čtyři doby, z Mariany se na chvilku stala píseň k táboráku.

    Zdroj: http://kultura.zpravy.idnes.cz/

A ještě ukázka jak vypadal koncert TELEFONu před rožnovskou knihovnou: