Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

Flut (D), Národní Divadlo (Cz)

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
10. 3.
Pátek

20:00

T klub

ilustrační obrázek

Pátek 10. března 2017 - 20:00 - T klub

FLUT (D), NÁRODNÍ DIVADLO (CZ)

Freejazzový koncert

Flut  (německy povodeň) je  jazzová skupina, která experimentuje s konceptem svobodné hudební improvizace ve vlastních originálních skladbách, jež se mění z vystoupení na vystoupení.
Jednou z jejich charakteristických známek je intenzivní spojení v rámci kapely a tedy i s publikem. Německé trio vzniklo na počátku roku 2015 a hrají v něm Christopher Kunz (tenor saxofon), Maximilian Breu (bicí) a Isabel Rössler (kontrabas), kterou jsme měli možnost v T klubu vidět loni v červnu v doprovodné kapele Makkely. V roce 2016 vyhráli jazzovou cenu Bruno Rothera na téma: "Hudba Sun Ra". Spolupracovali taky s oddělením současné hudby na univerzitě v Norimberku pro festival "Open Space Music". Ovšem kromě těchto oficiálnějších akcí hrávají v malých tajných podzemních prostorách, uměleckých galeriích, jazzových klubech a podobných místech.
Emocionální přímost tria spojuje volné dílky a svébytné skladby organickým způsobem. Sebepojetí, duch a umělecká svoboda stojí nad hudebními parametry a funkce uvnitř skupiny jsou převráceny. Flut znamená hudba tady a teď s důrazem pro individuální jazyka každého člena. Energický způsob přichází spolu s intenzivním spojenectvím uvnitř skupiny, takový malý komunikační trojúhelník. Různorodé hudební vzdělání, nálada jednotlivých muzikantů a touha užívat si života na scéně se může strhnout jako povodeň....
Jako předkapela vystoupí Národní Divadlo, nová freejazzová akvizice z Frenštátu.

Vstupné pouze na místě 100 Kč.

Web: Flut