Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

DIRTY SOUND MAGNET (CH), CASCABEL (SK), BRAIN DONATION (IR)

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
15. 9.
Pátek

19:30

T klub

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Pátek 15. září 2017 - 19:30 - T klub

DIRTY SOUND MAGNET (CH), CASCABEL (SK), BRAIN DONATION (IR)

19:30 BRAIN DONATION
20:30 DIRTY SOUND MAGNET
21:45 CASCABEL

Po famózním lednovém koncertu k nám přijíždějí švýcarští psychedeličtí rockeři DIRTY SOUND MAGNET znovu. Tentokrát už i s aktuálním vinylem a se stále zvětšující se reputací, kterou si svým častým koncertováním vybudovali.

CASCABEL je folk punkové kvarteto z Banské Bystrice. Atypicky rychlé akustické kytary spolu s houslemi a cajonem vytvářejí chytlavé melodie. Název Cascabel vznikl na základě amerického "města duchů", jako parafráze prvních akcí, které kapela odehrála, kde to vypadalo podobně jako v "ghost townu". Kapela má za sebou turné v Rusku, Skandinávii, Polsku a Pobaltí. Momentálně připravuje novou šestipísňovou nahrávku, která vyjde na vinylu a ponese název "Blood, wood & rats". V létě mají naplánované turné v Irsku, Anglii a Německu.

BRAIN DONATION je trojčlenná formace z Dublinu (to je v Irsku) s tvrdým zvukem a není to žádný nesmyslný alternativní rock. Jejich úzké harmonie, výstřední kytara, drsné basové linky a těžké taneční rytmy vytvářejí mohutný zvuk, který může přinutit i ty, kteří to normálně nedělají, aby začali tančit. Ve své hudbě vycházejí z blues, které transformují do rockové podoby, otírajíc se přitom o grunge. Poctivost, šarm a muzikantské umění v jednom.

Vstupné 50 Kč. Předprodej od 16. 8. v T klubu, TIC a online.

detaily | video

Co vyčleňuje Dirty Sound Magnet z davu je, že nikdy nezní jako úplné retro. Ve skladbě "Chocolate Woman" kapela sahá až k nemorálnosti jako Led Zeppelin svazuje ho do metadonem poháněného našlapaného blues, které tě donutí tančit, křepčit nohama a křičel nahlas s potěšením pokaždé, když se rozsvítí. "Pagan Hill 's" je trochu jiná s postupným zpěvem a subtilní, vynikající prací kytary, takový kříženec Led Zeppelin a Pink Floyd, to toho všeho tremolový náklad kytary a prostorný vokál znějící jednu minutu, aby ho přerušil přehlušující sbor. Je to ten druh hard rockového eposu, který vám dá to, co od kapely očekáváte, nic víc, a to sakra zní jako vzrušující, jako když jste slyšel tyto týpky poprvé.

 BRAIN DONATION:

 CASCABEL: