Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

Kouzlo krajiny

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
17. 4.28. 7.

08:00

Galerie Na Radnici

POZOR- prodlouženo do 28. 7. 2020, výstava v Galerii Na Radnici

bez vstupného

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Pátek 17. dubna až úterý 28. červenec 2020 - Galerie Na Radnici

Kouzlo krajiny

Výstava nabídne průřez tvorbou fotografa Mariána Béreše, a to fotografie primárně z Beskyd a Valašska, ale i z různých koutů České a Slovenské republiky.

Výstava začíná 17. dubna a potrvá do 28. července 2020. Je otevřena pondělí, středa 8-17 hodin, úterý, čtvrtek a pátek 8-14 hodin. 

detaily

Ing. Marián Béreš se narodil v Košicích 22. srpna 1969, trvale žije v České republice, momentálně v městečku Rožnov pod Radhoštěm.

Povoláním je konzultant v oblasti vzdělávání, školitel a kouč na manažerské a podnikatelské úrovni. Je autorem knihy Jak manipulovat s lidmi (a nenechat se sám zmanipulovat), Kouč vlastního života a e-knihy Majstrovstvo krajinárskej fotografie 1.

Fotografování je jeho koníčkem, fotí intenzívně od roku 2006, kdy si koupil svůj první lepší fotoaparát – digitální zrcadlovku Canon EOS 350. V současnosti fotí fotoaparátem Canon 5D Mark IV.

Fotí hlavně přírodu a detaily architektury. Focení přírody spojuje s další velkou vášní – chozením po horách. Fotí a mapuje hlavně Slovensko a Českou republiku. Přispíval svými fotografiemi do časopisů Treking, Krásy Slovenska a na internetové stránky o cestovaní – Hiking.sk, Desperado, Hedvábní stezka.

V současnosti svoji tvorbu prezentuje především prostřednictvím sociálních sítí, kde má velký počet fanoušků. Jeho fotografie jsou uznávané na stránkách s cestovatelskou tématikou, hlavně Turistika na Slovensku, Turistika v Beskydách, Valašsko, Turista, jeho fotografie sdílejí i stránky o krásách Slovenska a České republiky.

Má svou facebookovou stránku Mariánov krajinársky fotokútik a je správcem stránky Krásy Čiech, Moravy a Slovenska, kde se snaží prezentovat svou tvorbu nejširšímu okruhu lidí.

Své fotografie už prezentoval na několika  výstavách - Malý veľký detail (Praha 2006), Severná India (Praha 2007), Nepál (Praha 2007), na spoluautorské výstavě pro nadaci Namasté Nepál (Praha 2007), Krásy Liptova (2008), výstava v Prahe (2013), výstava v rámci prezentace Slovenska na slovenských dnech Jánošíkov dukát v Rožnově pod Radhoštěm (2014), výstava na Soláni (2020).

Za svoje fotografie dostal už i ceny a to 2x Cenu primátora v súťaži Ekofotografia (Liptovským Mikuláš), v roce 2016 skončil na 3. místě v celoroční soutěži časopisu Foto Video o Fotografa roku, jeho fotografie vyhrály několik umístění v soutěžích časopisu Digitální Foto Magazín.

Spolu s dalšími skvělými fotografy – Petrom Svobodom a Danielem Řeřichem – se snaží rozběhnout stránku Top krajinárska fotografia, která by měla prezentovat nejlepší fotografy krajiny z Čech a Slovenska.

Jeho snem je vydat knihu fotografií o Slovensku a České republice, na které intenzívně pracuje.