Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

33. Valašské folkrockování

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
20. 8.
Sobota

17:00

Amfiteátr Na Stráni

Tradiční multižánrový festival v jedinečném prostředí.

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázek

Sobota 20. srpna 2022 - 17:00 - Amfiteátr Na Stráni

33. Valašské folkrockování

  • 17:00 - Jablkoň
  • 18:45 - Hrdza
  • 20:45 - Janek Ledecký s kapelou
  • 22:30 - Laura a její tygři

Časový harmonogram je orientační.

Vstupné v předprodeji 450 Kč, na místě 550 Kč, děti do 7 let zdarma. Vstupné děti 7-12 let,  ZTP a ZTP/P k zakoupení pouze na místě za 275 Kč.

Předprodej vstupenek v Téčku, TIC nebo online od 17. května.

Předprodej vstupenek bude ukončen v pátek 19. srpna ve 12:00 hodin. Po této hodině si můžete zakoupit vstupenku za 550 Kč online, v sídle Téčka, v TIC nebo až na místě v sobotu 20. srpna od 16:00 hodin v prodejním stánku u vstupu do Valašské dědiny vedle budovy Sušáku.

33. valašské folkrockování je spolufinancováno Zlínským krajem.

Festival se koná za každého počasí.

Doporučení: V případě deště, prosíme, buďte ohleduplní ke svému okolí a používejte místo deštníků pláštěnky.

Změna programu vyhrazena.

Generální partner:

  • Brose

Hlavní partneři:

  • Robe, ON Semiconductor, Deza, Zlínský kraj, Liss, Stroza, FCC

Partneři:

  • Repont, CS Cabot, Triogas, Senzit, Solartec, Dolda, JD Rozhlasy, Vakuum Servis, M & M reality, Elong, Remak, Colas, Embex, RETIGO s.r.o., PBT Works, IST inovative sensor technology, EP Rožnov, a.s., Moural, INGDOP (servis Publicite), Myonic, Kiaora  

​​Mediální partneři:

  • TV Beskyd, Národní muzeum v přírodě, Spektrum Rožnovska, Deník, TIC Rožnov pod Radhoštěm, TKR Jašek, Grafia Nova, Krytý bazén Rožnov

JABLKOŇ

Jablkoň je setkáním Georga Friedricha Händela s pračlověkem. Tato velmi stručná charakteristika publicisty Jiřího Černého asi nejlépe vystihuje svéráznou hudbu ryze české (pražské) skupiny, která se s nevšedním nadhledem pohybuje na hranících moderní vážné hudby a popu. Skupina vznikla před více než třiceti lety a její začátky jsou spojeny především spoluprací s Jazzovou sekcí. Díky své „nezařaditelnosti“ se stejně samozřejmě pohybovala v oblasti folku, rocku, ale i jazzu a později také vážné hudby. Koncem osmdesátých let Jablkoň navázala pravidelnou spolupráci s houslovým virtuosem Jaroslavem Svěceným (Jablkoň & Svěcený) a následně i s Českým symfonickým orchestrem (FISYO) v projektu Symphonic Jablkoň. V té době také využila otevření hranic a začala velmi intenzivně koncertovat v zahraničí (Evropa, Severní Amerika, Afrika).

Postupem let skupina sice omládla, ale svůj tradičně jablkoňsko – originální přístup k hudbě si ponechala. Kromě koncertování a natáčení desek dělá i hudbu k filmům (např. Smradi) a divadelním či televizním inscenacím. V současnosti hraje Jablkoň v této sestavě: Michal Němec (jediný zakládající člen) – zpěv, kytara; Martin Carvan – kytary, sbor; Johnny Judl – fagot, baskytara, el. kytara, sbor; Petr Chlouba – bicí, perkuse, sbor; Marie Puttnerová – zpěv.

HRDZA

Hrdza je slovenská World music kapela, která vznikla v roce 1999 v Prešově. Tvorba skupiny je ovlivněna slovenskou lidovou hudbou, rockovou dravostí, keltskou melodikou, jazzovou rytmikou, ale i exotičtějšími motivy. O jejím názvu rozhodla barva vlasů první sólové zpěvačky Jaroslavy Sisákové, kterou po čase vystřídaly další zpěvačky s úplně jinou barvou vlasů, ale název kapely zůstal stejný...

JANEK LEDECKÝ S KAPELOU

Janek Ledecký je jednou z našich nejznámějších hudebních hvězd. Poprvé si získal pozornost publika jako frontman rockové kapely Žentour. Ta vydala své první album Žentour 001 v roce 1987. V roce 1989 vyhrála TV hitparádu „Triangl“ s písničkou „Utajený světadíl“ hned 3x za sebou a v létě získala s „Promilujem celou noc“ Bratislavskou lyru na nejprestižnějším Československém mezinárodním hudebním festivalu. Následoval singl „Všechno bude fajn“ a Žentour byl definitivně katapultován z rockových klubů na stadiony. Album Žentour 003 se stalo nejprodávanějším na trhu. Následovalo album Žentour 005 s legendárním hitem „Proklínám“. Dvě zlaté a platinové desky posunuly Žentour na první místa radiových a televizních hitparád.

V roce 1992 se Janek vydává na samostatnou dráhu. Jeho první sólové album „Na ptáky jsme krátký“ bylo natolik úspěšné, že se stal skutečnou megahvězdou šoubyznysu. Jeho úspěch byl potvrzen mnoha prestižními oceněními. Při křtu sólového alba Janek skočil symbolicky premiérový bungee jump na území federace. A při natáčení videoklipu se zřítil s padákem a kvůli zraněním nemohl hrát víc než půl roku na kytaru… Na ptáky jsme krátký. Jankovo druhé album „Právě teď“, vyšlo v roce 1993, zatímco účinkoval v hlavní roli muzikálu „Pěna dní“ na prknech Divadla ABC v Praze. V květnu roku 1994 bylo toto album oceněno zlatou deskou. Na podzim téhož roku vyšlo jeho třetí živé album „Jenom tak“

Během dvou měsíců byl oceněn zlatou deskou a videozáznam z koncertu dostal cenu za nejlepší video roku. Významným okamžikem roku 1994 byl poslední koncert tour, který proběhl ve vyprodané Lucerně. S producentem Ivanem Králem (Patti Smith, Iggy Pop) natáčí Janek album „Některý věci jsou jenom jednou“. Skladby z této desky zaplnily celou „TOP 10“. V únoru roku 1996 dostala tato deska nejen zlaté ale i platinové ocenění. Roku 1996 Janek vydal nové album „Sliby se maj plnit o Vánocích“. To se stalo okamžitě zlatým a koncert v Lucerně přenášený Českou televizí zlomil veškeré předchozí rekordy. Vánoční písničky z tohoto alba se staly během pár let symbolem vánoční atmosféry... A Janek Ledecký definitivně jedním z největších jmen české hudební scény.

LAURA A JEJÍ TYGŘI

Na konci roku 1985 Karel Šůcha inspirován novelou Williama Saroyana Tracyho tygr zakládá v Neprakta klubu v Mostě rockovou skupinu Laura a její tygři. Dívčí jméno Laura evokuje něhu a krásu, tygři jsou symbolem nezkrotnosti a divokosti, černé brýle, bílé košile, černé kravaty a černé kalhoty vytváří nezaměnitelnou image skupiny.

Fenomenální nástup Laury a jejích tygrů předznamenal již téměř 35ti letou koncertní historii kapely. Stovky koncertů ve vyprodaných sálech v Čechách i na Slovensku zaujali mezinárodní promotéry a po pádu "železné opony" tygři úplně mizí z domácí scény a koncertují převážně na evropských podiích – Stuttgart, Mnichov, Paříž, Laussane, Kiel, Bremen, Hamburg, Kolín nad Rýnem, Frankfurt nad Mohanem, Marseille, Valence, Toulousse, Nantes, Albi, Tarbes, Brusel, Lyon, Dijon, Antverpy, Strassbourg atd., ale také ve starobylých amfiteátrech Kartága, Monastiru a Hammametu nebo na EXPO 2010 v Šanghaji. V roce 1993 získala kapela cenu francouzských médií Grand Prix Media RFI a její koncert v pařížské La Cigalle živě přenášel kanál MCM.

Laura a její tygři mají v současné době na svém kontě více než 2 000 koncertů v rockových klubech a na festivalech doma i v zahraničí, 13 vydaných alb a pět velkých koncertních projektů: Show Tomáše Tracyho, Rituál středoevropana z konce dvacátého století ve franouzském Agenu, Rituál na Žižkově, Laura versus Křižíkova fontána a Big Bang!.

Neúnavný hledač talentů Karel Šůcha v Lauře a jejích tygrech vychoval řadu významných osobností českého kulturního života - např. Ilonu Csákovou, Martina Poštu, Miloše Vacíka, Dana Nekonečného, Lenku Novou a mnoho dalších. Zatím nejnovějším přírůstkem je Lucie Bakešová, zpěvačka, která svoji pěveckou dráhu zahájila už ve 13 letech. Tygry okouzlila nejen svou bezprostředností, temperamentem a krásou, ale zejména charismatem, které je ozdobou všech koncertů.

Všeobecné podmínky pořadatele

  1. Zaplacené vstupné se nevrací, vstupenka se nevyměňuje. V případě zrušení koncertu/festivalu je třeba uplatnit nárok na vrácení vstupného na místě, kde byla vstupenka zakoupena.
  2. Pořadatel nenese žádnou odpovědnost za škody způsobené na věcech, ani za újmu na zdraví. Vlastník vstupenky si je vědom všech rizik spojených s akcí a zříká se všech nároků na pořadatele koncertu/festivalu a na kohokoliv z jeho zaměstnanců nebo zástupců. Toto zahrnuje, mimo jiné, hmotné škody, krádeže, tělesné škody a další.
  3. Osobám mladším 12 let je vstup povolen pouze v doprovodu dospělé osoby.
  4. Kvůli bezpečnosti není do areálu dovoleno vnášet jakékoliv skleněné láhve, plastové láhve nad 0,5 l (výjimka pro děti do 6 let), plechovky, zbraně, tyče, pruty a další předměty, které by mohly být pořadatelem označeny za nebezpečné. Pořadatel si vyhrazuje právo osobní bezpečnostní kontroly.
  5. Do prostoru konání akce je zakázáno nosit profesionální fotoaparáty a videokamery. Pořizování audio a video záznamů je zakázáno!
  6. Pejsek na festival může, ale pouze s vodítkem a náhubkem.
  7. V rámci akce budou pořizovány obrazové a zvukové záznamy za účelem naší prezentace na webu, sociálních sítích a v médiích. TKA nenese odpovědnost za záznamy pořízené a zveřejněné jinými subjekty. Obecná informace o zpracování osobních údajů.
  8. Vstupenka pozbývá své platnosti po opuštění prostoru akce. Nelze se navrátit s použitou vstupenkou. Každý návštěvník bude označen páskou, která slouží zároveň jako vrácenka. Tato páska je nepřenosná. Poškozená páska je neplatná.
  9. Padělání vstupenek je nepřípustné a trestá se podle zákona.
  10. Návštěvníci musí respektovat pokyny pořadatelů a pořádkové služby!
  11. Je dovoleno vstupovat pouze do prostor amfiteátru Na Stráni v areálu Valašské dědiny.
  12. Změna programu je vyhrazena.
  13. Osobám mladším 18 let zákaz konzumace alkoholu. Silně podnapilé osoby, které svým chováním ohrožují ostatní, a také osoby, které svým chováním ohrožují ostatní, budou z areálu vyvedeny bez nároku na vrácení vstupného.
  14. Zakoupením vstupenky návštěvník souhlasí s organizačním řádem a pokyny pro návštěvníky festivalu.
  15. Zhoršení počasí není důvodem k vrácení vstupného.