Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

34. Valašské folkrockování

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
19. 8.
Sobota

17:00

Amfiteátr Na Stráni

Tradiční multižánrový festival v jedinečném prostředí.

ilustrační obrázek

Sobota 19. srpna 2023 - 17:00 - Amfiteátr Na Stráni

34. Valašské folkrockování

  • 17:00 - Lenka Filipová
  • 18:45 - Dan Bárta a Illustratosphere
  • 20:45 - Peter Cmorik band
  • 22:30 - The Atavists

Do 31. ledna 2023 prodáváme vstupenky za cenu předchozích dvou ročníků, tedy za 450 Kč.

Vstupné v předprodeji 550 Kč, na místě 650 Kč, děti do 7 let zdarma. Vstupné děti 7-12 let,  ZTP a ZTP/P k zakoupení pouze na místě za 325 Kč. 
Vstupenky můžete zakoupit v Téčku, TIC nebo online. 
Předprodej vstupenek bude ukončen v pátek 18. srpna ve 12:00 hodin. Po této hodině si můžete zakoupit vstupenku za 650 Kč online, v sídle Téčka, v TIC nebo až na místě v sobotu 19. srpna od 16:00 hodin v prodejním stánku u vstupu do Valašské dědiny vedle budovy Sušáku.

Časový harmonogram je orientační.

Festival se koná za každého počasí.

Doporučení: V případě deště, prosíme, buďte ohleduplní ke svému okolí a používejte místo deštníků pláštěnky.

Změna programu vyhrazena. 
Akce se koná pod záštitou hejtmana Zlínského kraje Ing. Radima Holiše.

Generální partner:

  • Brose

Hlavní partneři:

  • Robe, ON Semiconductor, Deza, Zlínský kraj, Liss, Stroza, FCC

Partneři:

  • Repont, CS Cabot, Triogas, Sensit, Solartec, Dolda, JD Rozhlasy, Vakuum Servis, M & M reality, Elong, Remak, Colas, Embex, RETIGO, IST inovative sensor technology, EP Rožnov, Izolace Moural, INGDOP (servis Publicite), Myonic, NXP

​​Mediální partneři:

  • TV Beskyd, Národní muzeum v přírodě, Spektrum Rožnovska, TIC Rožnov pod Radhoštěm, TKR Jašek, Grafia Nova

Lenka Filipová

První úspěchy v kariéře Lenky Filipové dostavily velmi brzy. Už jako šestnáctiletá vyrazila s Brněnským hudebním souborem lidových nástrojů na turné po USA a Kanadě. Již během studií se intenzivně věnovala zpívání a skládání písniček, hostování v hudebních programech rádií, moderování v televizi a účinkování v divadle Semafor. Zde přišla i nabídka na hostování v koncertních pořadech Karla Gotta.
Přelomovým se pro Filipovou stalo setkání s francouzským písničkářem Francisem Cabrelem. Píseň Zamilovaná, kterou Cabrel složil a česky ji otextoval Zdeněk Rytíř, nahrála 13. listopadu 1980 a dodnes platí za její největší hit. Ani autor skladby v originále nazvané Je l´aime a mourir tehdy ještě netušil, že z ní bude jeho velký hit.

Po návratu z Francie přijala nabídku vystupovat v pořadu Hany Zagorové s Orchestrem Karla Vágnera. Od raného mládí však měla blízko k pěveckému kolegovi Karlu Zichovi, který ji coby studentku konzervatoře pozval na pódia, aby hostovala na koncertech skupiny Spirituál kvintet. Po skončení hostování u Hany Zagorové, tak vystupovala právě se skupinou Flop Karla Zicha. Kytaru Zicha, který v roce 2004 tragicky zemřel při potápění na dovolené na Korsice, má doma dodnes a stále na ní hraje.
Filipová vystupovala v 80. letech se svou doprovodnou kapelou Domino a stále častěji zařazovala i cizojazyčné písně. Nikdy se netajila tím, že jazyky jsou její zálibou – mluví plynule francouzsky, anglicky i rusky a okrajově ji zajímají také další řeči.
Ani v devadesátých letech její popularita neklesala. Pravidelně se umisťovala v první desítce ankety Český slavík. Za album Svět se zbláznil obdržela cenu od Akademie populární hudby. Svou na dlouhou dobu poslední studiovou desku Tisíc způsobů, jak zabít lásku vydala v roce 2003. Poté se věnovala především koncertování, na trhu se objevilo také několik jejích kompilací s největšími hity.
Z koncertu na Masarykově náměstí v Praze vyšel v roce 2013 záznam na CD a DVD nazvaný Concertino Live. Již na něm je vidět, že Filipová do svého repertoáru začala v návaznosti na setkání s britským virtuosem ve hře na keltskou harfu Seanem Barrym zařazovat i vybrané keltské balady. A protože se u diváků setkávaly s kladným přijetím, zrodila se myšlenka na samostatné album, které vyšlo v roce 2018.

Dan Bárta a Illustratosphere

Nezaměnitelný hlas s vynikající technikou zpěvu, prvotřídní hudebníci a písně vzlétající nad tuzemský standard populární hudby ... Dan Bárta & Illustratosphere okouzluje posluchače napříč generacemi i hudebními žánry již dvacet let!
Aktuálně skupina představuje v obměněné sestavě s mezinárodně uznávaným bubeníkem Martinem Valihorou dlouho očekávané páté řadové album "Kráska a zvířený prach".

Dan Bárta
V roce 1991 se rozhoduje pro uměleckou dráhu a po krátkém účinkování v kapele Tom Sawyer zakládá formaci Alice, se kterou v budoucnu vydává tři alba. V následujících letech stál u zrodu Die El. Eleffant a v roce 1994 pak přijal spolupráci ve skupině J.A.R.  O rok dříve získal roli Ježíše a posléze Jidáše ve velmi úspěšném českém nastudování muzikálu Jesus Christ Superstar a o pár let později nastudoval roli Che v muzikálu Evita. V roce 1998 jako leader stál v čele formace Sexy Dancers. V roce 2000 pak dal základní impuls ke vzniku ILLUSTRATOSPHERE. Za svou práci a přínos na české hudební scéně byl Dan Bárta Akademií populární hudby desetkrát oceněn Zpěvákem roku (1994, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2008, 2013) a v Cenách Anděl 2015 získal ocenění Zpěvák čtvrtstoletí!

Filip Jelínek - klávesy
Po sedmiletém studiu hry na klavír v ZUŠ se stal absolventem Pražské konzervatoře a AMU v Praze v oboru trombon. Během posledních let na konzervatoři přijal spolupráci s J.A.R. jako hráč a leader dechové sekce Splash horns, se kterou na poli české hudební produkce natočil řadu dalších CD jiných interpretů. Zde dokázal uplatnit své vědomosti a zájem o aranžování i skladbu. Vedle J.A.R. působil ve formaci Sexy Dancers a mimo jiné ve skupině doprovázející Jarka Nohavicu a Neřež. Prošel symfonickými orchestry i orchestry v pražských muzikálech (Dracula, Hair, Mise). S hudebním přispěním ILLUSTRATOSPHERE zkomponoval hudbu k divadelním představením Terasa a Příběhy obyčejného šílenství v režii Petra Svojtky, a hudbu ke krátkometrážnímu filmu Frikasé pod režijní taktovkou Martina Krejčího. Je též autorem hudby k celovečernímu filmu režiséra T. Mašína "Tři sezony v pekle".

Robert Balzar – kontrabas, baskytara
Po čtyřleté přípravě na LŠU v Hronově absolvoval konzervatoř v Brně - obor kontrabas. Na jazzové scéně se objevil po boku významných osobností a jako člen různých ansámblů, jako je např. Gabriel Jonáš, Emil Viklický Q, Karel Růžička Q, Jazz Face, David Friedman, Allan Praskin, Larry Porter, Joe Newman, Benny Bailey, Tony Scott, Hal Galper Trio, Benny Golson, Tony Lakatos, Victor Lewis, Graig Handy, John Abercrombie a další. V roce 1997 začal působit ve skupině J.A.R. a následně v Sexy Dancers. V J.A.R. se Robert poprvé setkal s Danem Bártou, Filipem Jelínkem a Miroslavem Chyškou, se kterými pak v roce 2000 společně stál u vzniku Illustratosphere. Do roku 1996 se datuje založení vlastní skupiny – Robert Balzar tria. Ta posléze získala ocenění Kapela roku 2000 při pře­dávání cen Karla Velebného. Z dlouhodobé spolupráce Robert Balzar tria s Danem Bártou vzniká v roce 2010 jejich první album THEYORIES, které bylo nominováno na cenu Anděl 2010. V roce 2014 vydala skupina CD s názvem Vuja dé s Jiřím Levíčkem na postu pianisty.

Martin Valihora – bicí
Martin Valihora je slovenský bubeník a perkusista. Narodil se v hudební rodině - jeho otec Dušan Valihora byl profesionální baskytarista a jeho matka zpěvačka Jana Beláková. Nejprve se učil hrát na klavír a poté začal chodit na lekce k bubeníkovi Oldovi Petrášovi. Vystudoval bicí a perkuse na konzervatoři v Bratislavě v letech 1990 – 1992. Hrál ve slovenských popových, rockových a jazzových kapelách jako IMT Smile, Midi, Prúdy, Fermata, Kvartet Gaba Jonáša, Barflies, Deepnspace, Collegium Musicum a další. Známý je také spoluprací s japonskou jazzovou klavíristkou Hiromi Uehara. Hostuje s různými interprety v USA.

Miroslav Chyška – kytary
Míra je zakládající a navrátivší se člen kapely Illustratosphere. Vystudoval grafickou průmyslovku v Praze, ale od roku 1989 se vydal na dráhu hudebníka – kytaristy s kapelami jako Die El. Elefant!?, Baterky nebo Sexy Dancers s Darou Rolins. Jako skvělý kytarista se předvedl v muzikálu Jesus Christ Superstar a jako skladatel filmové hudby ve filmech jako Rafťáci, Ro(c)k podvraťáků, Snowboarďáci nebo O život. Za hudbu k filmu Snowboarďáci  získal v roce 2004 ocenění Český lev za nejlepší hudbu. V současnosti je členem dvou předních kapel na české scéně - J.A.R. a Illustratosphere.

Peter Cmorik Band

Peter Cmorik se narodil 22. března 1980 v Rožňavě. Začínal jako učitel klavíru a kytary v základní umělecké škole a přitom hrál ve více kapelách (Amadeus, Hematit, Aeroplane, Humana). S kapelou OK Band hrál 6 měsíců v Japonsku. Po návratu se přihlásil do soutěže Slovensko hledá Superstar, kterou v roce 2006 vyhrál. Tehdy začala jeho spolupráce s renomovanými hudebníky jako Juraj Kupec, Martin Gašpar, Marcel Buntaj, či Juraj Tatar. Spolu s Jurajem Kupcem napsali první hity Déšť a Mám Pocit, které se staly zároveň hity roku. Vydal album Nádherný Den (2006), které se stalo multiplatinovým. Rok 2006 se nesl ve znamení velkých úspěchů, kde v anketě Slavík získal hned tři ocenění, Objev roku Zpěvák roku a Hit roku a absolvoval celoslovenské úspěšné turné. Následovalo druhé album Žiji Jak Vím (2007), ze kterého se skladba Nemusíš Se Bát také stala Hitem roku a Peter získal opět titul Zlatý Slavík. Diváci ho mohli poprvé vidět i na prknech divadla, kde dostal hlavní roli v muzikálu Tři Mušketýři. Se skladbou Mám Pocit vyhrál v roce 2008 mezinárodní soutěž v polském Rzeszowě a absolvoval československé turné jako host skupiny TEAM. Rok 2009 přinesl album Jedno Si Přeji se stejnojmenným hitem. Čtvrté album …O Tobě (2013) přineslo skladby Kam Jsem Rozum Dal, zda Přemýšlím Nad Tebou, která zazněla iv hudební komedii Tak Fajn. Rok 2014 přinesl další dvě muzikálové příležitosti, a to v muzikálu Krysař ( role Osud) a v muzikálu Romeo a Julie (páter Vavřinec). , později s Robem Opatovským (Něco Je Tady Špatné), s Martinem Harichem (Oh My Bro) a Ondřejem Brzobohatým (Vítr). S Ondřejem absolvoval během dvou let i turné po Čechách. V roce 2015 napsal titulní píseň k seriálu Kolonáda a dostal další muzikálovou roli v muzikálu Jesus Christ Superstar, kde dlouho ztvárňoval roli Ježíše v Ostravském divadle. V roce 2016 vydal své první Best Of album a absolvoval turné k 10. výročí na scéně. Rok 2017 přinesl úspěšný singl Spolu Zestárnout (feat. Daniela Lovlin). V roce 2018 nahrál s kapelou Peter Cmorik Band EP Životem (singl Taková jako Ty) a spolupracoval s Markem Wolfem na albu K Výškam... Začátkem roku 2019 vyšel opět nový singl s názvem Dva Proudy Řek a vystoupil jako support act na turné Habera a TEAM 2019 ve dvanácti českých městech. S kapelou Peter Cmorik Band vydává novou píseň Dnes To Prijde. Získal celkem 5 zlatých a dvou stříbrných Slavíků.

Členové kapely: Peter Cmorik – zpěv, kytara; Marek Jamber - basová kytara, Maroš Goga - kytara, Krištóf Kiss - klávesy, Martin Tomeš - bicí

The Atavists

Česká rocková kapela ovlivněná styly surf a stoner. Vznikli na konci roku 2014 a rychle si našli své místo na české hudební scéně, zejména díky svým energickým živým vystoupením. Středobodem nezaměnitelného zvuku The Atavists je frontman, kytarista a hlavní songwriter Adam Krofian se svým barytonem v hrdle a ničivými kytarovými linkami. Oporou mu jsou ječící zvuk elektrických varhan a syntetizátoru a tvrdá rytmická sekce. The Atavists si zajistili místo ve finále mezinárodní bitvy kapel GBOB v Berlíně. Následovala řada vystoupení na významných českých hudebních festivalech a také předskakování slavným norským rockerům Kvelertak. Na začátku roku 2016 vyšlo debutové album s názvem „Bad Times“, které se těšilo vřelému přijetí kritikou. Později téhož roku otevírali v pražské velké Lucerně pro skotské Biffy Clyro. Druhé album kapely „Lo-Fi Life“ vyšlo v březnu 2018. Za jeho zvuk je odpovědný známý pražský producent Amak Golden (jehož profesní životopis zahrnuje kapely jako Killing Joke, The Damned a mnoho dalších) a obdržela vynikající recenze od tisku i fanoušků. V roce 2019 The Atavists získali dvě hudební ceny Anděl – Objev roku a Nejlepší rockové album (za Lo-Fi Life). První singl z tohoto alba s názvem Wrong slavil své úspěchy v éteru Evropy2, kde se opakovaně držel jako jednička v žebříčku. V květnu 2019 si management britské kapely Muse vybral The Atavists jako předkapelu pro pražskou zastávku turné The Simulation Theory 2019 na letišti v pražských Letňanech. V červenci 2019 pak skupina otevírala legendárním Skunk Anansie v pražském Foru Karlin. V současné době se The Atavists dostávají do hledáčku zahraničních promotérů a připravují se na turné po zemích střední a západní Evropy. Kromě toho dokončují své třetí studiové album s názvem „Prettier Than You“, kterépředznamenává první singl „Time“ (release 29. 4. 2022). Album vyjde na podzim téhož roku.upport for: KVELERTAK (12/11/2015), BIFFY CLYRO (7/6/2016), MUSE (27/5/2019), SKUNK ANANSIE (25/7/2019)HIGHLIGHTS : 1. místo v GBOB Czech Republic (2015), 6. místo GBOB International (2015), ANDĚL MUSIC AWARDS 2018, Rock Band of the Year, Best New Act of the Year, Video „Waiting for you“, Video „Wrong“, Full album stream „Lo-Fi Life“, Video „Time“

Členové kapely: Adam Krofian - guitar, voc, Adam Jánošík - drums, perc, voc, Hugo Trkal - bass, voc, Max Andrews - keys, voc.

Všeobecné podmínky pořadatele

Zaplacené vstupné se nevrací, vstupenka se nevyměňuje. V případě zrušení koncertu/festivalu je třeba uplatnit nárok na vrácení vstupného na místě, kde byla vstupenka zakoupena.

  1. Pořadatel nenese žádnou odpovědnost za škody způsobené na věcech, ani za újmu na zdraví. Vlastník vstupenky si je vědom všech rizik spojených s akcí a zříká se všech nároků na pořadatele koncertu/festivalu a na kohokoliv z jeho zaměstnanců nebo zástupců. Toto zahrnuje, mimo jiné, hmotné škody, krádeže, tělesné škody a další.
  2. Osobám mladším 12 let je vstup povolen pouze v doprovodu dospělé osoby.
  3. Kvůli bezpečnosti není do areálu dovoleno vnášet jakékoliv skleněné láhve, plastové láhve nad 0,5 l (výjimka pro děti do 6let), plechovky, zbraně, tyče, pruty a další předměty, které by mohly být pořadatelem označeny za nebezpečné. Pořadatel si vyhrazuje právo osobní bezpečnostní kontroly.
  4. Do prostoru konání akce je zakázáno nosit profesionální fotoaparáty a videokamery. Pořizování audio a video záznamů je zakázáno!
  5. Pejsek na festival může, ale pouze s vodítkem a náhubkem.
  6. V rámci akce budou pořizovány obrazové a zvukové záznamy za účelem naší prezentace na webu, sociálních sítích a v médiích. Téčko nenese odpovědnost za záznamy pořízené a zveřejněné jinými subjekty. Obecná informace o zpracování osobních údajů.
  7. Vstupenka pozbývá své platnosti po opuštění prostoru akce. Nelze se navrátit s použitou vstupenkou. Každý návštěvník bude označen páskou, která slouží zároveň jako vrácenka. Tato páska je nepřenosná. Poškozená páska je neplatná.
  8. Padělání vstupenek je nepřípustné a trestá se podle zákona.
  9. Návštěvníci musí respektovat pokyny pořadatelů a pořádkové služby!
  10. Je dovoleno vstupovat pouze do prostor amfiteátru Na Stráni v areálu Valašské dědiny.
  11. Změna programu je vyhrazena.
  12. Osobám mladším 18 let zákaz konzumace alkoholu. Silně podnapilé osoby, které svým chováním ohrožují ostatní, a také osoby, které svým chováním ohrožují ostatní, budou z areálu vyvedeny bez nároku na vrácení vstupného.
  13. Zakoupením vstupenky návštěvník souhlasí s organizačním řádem a pokyny pro návštěvníky festivalu.
  14. Zhoršení počasí není důvodem k vrácení vstupného.