Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

Rožnovské hudební altány

Rožnovské hudební altány

Čtyřikrát během prázdnin si můžete přijít poslechnout muziku nebo i zatančit k hudebnímu altánu v rožnovském parku. Koncerty postupně nabídnou pestrou směs žánrů. Začínají vždy v 18 hodin a jsou bez vstupného. Termíny jednotlivých vystoupení: 14. července – Kumbalu, 28. července – Cermaque, 18. srpna – Patrik Beránek & kapela, 25. srpna – Komorní žestě.

Kumbalu – představuje koktejl world music inspirovaný Balkánem, reggae a klezmerem. Kapela vystoupila na mnoha festivalech (MFF KV, Febiofest, Trnkobraní…). V uskupení uslyšíte saxofon, housle, perkuse, basu a bicí.

Písničkář a básník Jakub Cermaque získal za předposlední dvě desky nominace na Cenu Anděl v kategoriích Alternativa a Folk. V současnosti spolupracuje s bubeníkem Martinem Barincem a violinistkou Julií Goetzovou.

Vintage zvuk Patrika Beránka & kapely s dynamickým rozsahem a přecházením z tichých pasáží až po ty nejvyšší zvuky všech nástrojů v místy bluesové a především intenzivní alternativní hudbě.

Dechový kvintet Komorní žestě hraje převážně skladby renesančních a barokních autorů intrádního charakteru. Svůj repertoár stále rozšiřuje o skladby autorů z období klasicismu, romantismu a hraje také skladby moderní (skladby populární, swingové, muzikálové a lidovky). Mnohokrát spolupracoval s Čs. rozhlasem a letos koncertuje ke svému 40. výročí.

https://www.tka.cz/program/2019/07/kumbalu

https://www.tka.cz/program/2019/07/cermaque

https://www.tka.cz/program/2019/08/patrik-beranek-kapela

https://www.tka.cz/program/2019/08/komorni-zeste