Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator

archiv

Ladislav Zibura - Už nikdy pěšky po Arménii a Gruzii

levá šipkapředchozídalšípravá šipka
9. 11.
Čtvrtek

19:00

kino Panorama

nákupní košík

vyprodáno

další obrázek
ilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázekilustrační obrázek

Přidáváme druhé představení!

Vzhledem k rychlosti, v jaké se první projekce vyprodala, jsme se po dohodě s Ladislavem rozhodli  mimořádně přidat ještě jedno představení, a to v pátek 10. listopadu. Začneme už v 18 hodin, abyste měli šanci stihnout i večerní hudební program ať už v T klubu, kde budou Pochwalone z Varšavy nebo ve 3. Etáži, kde vystoupí Jiří Slavík s Marianem Friedlem a CM Jagár.

Předprodej a kompletní informace najdete zde.

 

 

Čtvrtek 9. listopadu 2017 - 19:00 - kino Panorama - VYPRODÁNO

LADISLAV ZIBURA - UŽ NIKDY PĚŠKY PO ARMÉNII A GRUZII

Cestovatelská projekce / stand-up

25letý excentrický poutník Ladislav Zibura se tentokrát vydává probádat Arménii, Gruzii a Náhorní Karabach. Očekává nenáročný výlet, situace se mu však brzy vymkne z nohou. Ať už se princ Ládík zrovna otráví alkoholem, zabloudí na minové pole nebo zachraňuje život štěňátek, vším ale proplouvá s neobyčejnou lehkostí. Příběh jeho pěší, cyklistické a stopařské výpravy je svědectvím o jednoduchosti života a půvabu svobody, u kterého se budete smát od začátku až do konce. Nečekejte popisy historie nebo památek. Cestovatelská projekce Ladislava Zibury je plná humoru, lidských příběhů a lidové moudrosti.

Vstupné s místenkou do 8. listopadu: 140 Kč, v den akce: 150 Kč. Prodej vstupenek bude zahájen v T klubu, v IC a online dne 12. září 2017 od 8:30 hodin.

Od stejného data je možná také 3denní rezervace, a to pouze online.

detaily

O autorovi

Ladislav Zibura (25 let) je mladý novinář a cestovatel. Na pěších poutích (Řím, Santiago de Compostela, Jeruzalém, Nepál, Čína) už nachodil přes 5 000 kilometrů, další tisíce kilometrů najezdil na kole a stopem. O svých cestách napsal dvě knihy, které se staly bestsellery (40 dní pěšky do Jeruzaléma, Pěšky mezi buddhisty a komunisty). Kromě psaní knih Ladislav také objíždí republiku s cestovatelskými projekcemi, které jsou založeny především na humoru a nadsázce. Publikum si Ziburu kromě jeho smyslu pro humor a rošťáckého šarmu oblíbilo především proto, že jsou jeho knihy krátké a plné obrázků.

Zajímavosti

1) Ladislavovy projekce vznikly začátkem roku 2015, a to náhodou. Původně chtěl udělat jen přednášku pro pár kamarádů. Nakonec vyprodal kino pro 500 lidí – na první projekci během čtyř dní, na druhou projekci během čtyř hodin.

2) Ladislav napsal dvě knihy – 40 dní pěšky do Jeruzaléma a Pěšky mezi buddhisty a komunisty – a obě knihy se staly bestsellery. Do dnešního dne se jich celkem prodalo asi 40 000 kusů. V prosinci Ladislavovi vyjde nová kniha – Už nikdy pěšky po Arménii a Gruzii.

3) Ladislava na jeho poutích následuje i zbytek rodiny. Jeho rodiče Lada a Jiří do Santiaga došli už třikrát.

4) Ladislav se stal nejmladším Čechem (ve 22 letech), který podnikl pouť do Říma, Jeruzaléma i Santiaga de Compostela.

5) Ladislava nemotivuje náboženství – sám se k žádnému nehlásí. Putování ho jednoduše baví, protože pro něj představuje snadný způsob, jak se seznámit s lidmi.

6) Ladislav si své cesty nijak neplánuje – nedomlouvá si hotely, obvykle nenosí mapu, nemá žádné profesionální vybavení a dokonce ani stan. Improvizuje a nechává si poradit od místních lidí.

7) Ladislav na poutích pěšky ušel přes 5 000 kilometrů v jedněch botách. Sám se rád označuje za spořivého člověka, proto mu bylo líto boty měnit.

8) Tempo Ladislavovy chůze přesně odpovídá písni "Yellow Submarine" od kapely Beatles.

9) V Arménii a Gruzii Ladislav poprvé z pěší chůze přesedlal také na bicykl a autostop. V budoucnu chce v putování pokračovat – ovšem už ne bezvýhradně pěšky.

10) Příští rok by se Ladislav rád vydal probádat Českou republiku. Je přesvědčený o tom, že v době nezdravého vlastenectví je zapotřebí budovat to zdravé.